woensdag 8 augustus 2018

Schele v.d. Jaarling

Afgelopen weekend weer verschillende mooie resultaten met de lijn van de Schele van de Jaarling. Vind het leuk om er af en toe iets over te melden. Klaas de Jong en Zn hebben de jonge duiven goed in het ritme en speelden in hun club 1e-2e-3e tegen 542 duiven. In groter verband in de afdeling 11 CCG het Noorden was dat een 2e-3e-4e tegen 1831 duiven.

  Hun eerste duif kwam uit een duivin van een samenkweek die we destijds deden van Lotus met hun fameuze 10. Lotus is de duivin van het Unionkoppel en komt rechtstreeks uit de Schele van de Jaarling, volle broer van de superkweekster Athena van Jan & Rik Hermans.

De prachtige 1e prijswinnaar van Klaas de Jong & Zn 18-182
Vriend Siebren Wierstra speelde op dezelfde vlucht de 1e en 2e tegen 360 duiven en in CCG de Driesprong tegen 1825 duiven betekende dat de 3e en 4e prijs. Zijn eerste prijswinnaar kwam uit Fireball en dat is een volle broer van Lotus. Zijn 2e kwam uit die prachtige duivin die ik destijds bij Ad Schaerlaeckens mocht uitzoeken.

Overigens won Paul van de Berg en Zn op Chateaudun in de Groene Olijtak afgelopen weekend de 2e met een dochter van Lexus, eveneens volle broer van Fireball en Lotus….Ook meldde een sportvriend vorige week dat een jong gefokt uit zoon Lexus x dochter Unionkoppel 3 minuten los vooruit speelde bij de jongen, maar daarvan heb ik verder geen gedetailleerde info