Kwekers

  

Opbouw kweekhok Henk Simonsz

Over enige tijd wordt deze pagina opnieuw bijgewerkt met tekst en foto's
 
Medio 2011 besloot ik weer duiven te gaan houden maar dan alleen kwekers. De gekweekte jonge duiven laat ik testen door sportvrienden op verschillende hokken en voor mezelf kweek ik er een aantal om mee te doen aan verschillende eenhoksraces. De duiven werden getest op 2 hokken in Midden Nederland, Friesland en in de Union Antwerpen.In de verschillende artikelen op deze site onder de hoofdstukken Pigeon Fever heb ik uit de doeken gedaan hoe ik daarbij te werk ben gegaan. In 2012 heb ik slechts een enkel jong gekweekt, de hokken verder ingericht, terwijl ik in 2013 en 2014 voor het eerst serieus kon gaan kweken en testen.

Topkweker Hunti

Nu is het 2015 en er zitten max. 20 koppels duiven, meer wil ik er niet hebben. Een inmiddels fijne kwaliteitsvolle harde kern en daarnaast verschillende proefkoppelingen en testmateriaal. Einde 2013 en 2014 is de helft van het kweekhok telkens opgeruimd en vervangen door materiaal wat eerder blijk gaf, zich bij mijn systeem goed te voelen en kop te kunnen vliegen. Uit sommige beroemde duiven heb ik er wel tot 8 stuks aangeschaft, waarvan er dan soms maar één tot het kweekhok werd toegelaten. De rest werd verwijderd. Zo bouwde ik steen voor steen m'n hok op en heb  in korte tijd op die manier veel progressie kunnen maken.
                                                                         
 

Basis zijn de geweldige duiven van Jan en Rik Hermans en Miel van den Branden. Zij vormen de ruggegraat van mijn kolonie en onderscheiden zich o.a. door het vermogen kop te kunnen vliegen tegen enorme aantallen duiven.  Zo vloog Rik zelf in 2011 met Cow Girl o.a. de 1e nat. Bourges tegen 24.676 duiven, maar ook recent (2015) 1e nat. Chateauroux met Friendship en in 2016 1e nat. Bourges met kind van Athena, zus van de Schele van de Jaarling.  Verder hebben deze duiven een uitstekende natuurlijke gezondheid en een perfecte bouw.

                                   Overzicht Hoofdlijn A.        Klik op foto voor een vergroting

 
De duiven van hen die zich bij mij nadrukkelijk manifesteren zijn die van de Jaarling Dondersteenlijn en dan met name uit de Schele van de Jaarling (Broer Athena waar Rik in 2016 de 1e nat. Bourges uit kweekte) en volle broer van Friendship (1e nat. Chateauroux 2015)

 

Dit is Blue Sympatie en volle broer van Corina die de finale van de Golden Algarve in Portugal won tegen enorme sterke concurrentie uit de hele wereld. Er zitten nu 3 broers van haar bij mij op de kweek. Uit hem kweekte ik al Beauty 007 die op de AS Golden Race o.a. een 1e, 8e en 25e vloog. Uit zijn zus kweekte ik mijn 2e duif op de Belgian Masters 2016 waar de eerste dag maar 32 duiven doorkwamen in de finale waarvan 3 van mij.   

 Naast de genoemde hoofdlijn blijkt er inmiddels ook een 2e en 3e lijn zich steeds nadrukkelijker te manifesteren in mijn stamopbouw en zit heel verfijnd door een deel van mijn kwekers verweven. Eigenlijk ging dat onopgemerkt want de behoorlijke impact daarvan bleek mij pas achteraf.


Lexus schitterende doffer. Broer van Fireball, Justice en  Lotus maar ook broer 1e asduif Belgian Masters en 3e in de finale. Lexus komt uit Schele van de Jaarling x Kamikaze. Uit hem kweekte ik o.a. Harmony die een 6e in vloog op de Belgian Masters en in de zware semifinale de 2e speelde. Maar ook mijn eerste in Griekenland kwam uit hem
 
Bij het ontleden van de stambomen kwam ik er achter dat verschillende van mijn beste lijnen op dit moment mede van de duiven van Ad Schaerlaeckens afstammen. Zo zat de Jaarling Dondersteen, stamduif van Jan en Rik Hermans, altijd tegen super materiaal gekoppeld en bijna met elke duivin kwamen er toppers uit, waaronder met dochter Bubbles
 

Ikzelf heb o.a. veel succes met kinderen uit de Schele van de Jaarling Dondersteen van hen. De Jaarling Dondersteen stond toen gekoppeld aan een duivin van Bas Verkerk, die rechtstreeks uit Bubbels komt x zoon Sprint. Bubbels is een rechtstreekse van Ad Schaerlaeckens terwijl de Sprint een zoon van Allesandro is en dat is ook een rechtstreekse van Ad Schaerlaeckens.Het Unionkoppel van mij wordt gevormd door de Blauwe Cyrus x Lotus. Lotus komt van Miel van den Branden en ook weer uit de Schele van de Jaarling van Rik en Jan Hermans. Haar broer was de beste asduif van de Belgian Masters 2012 en vloog in de finale ook nog eens de 3e prijs. De Blauwe Cyrus werd voor mij gekweekt door Falco Ebben uit Cyrus x Charlene. Charlene is een rechstreekse Ad Schaerlaeckensduivin uit de door mij zo bewonderde en beschreven lijn van Ace Four-230-Supertje-Invincible.

 Ook heb ik dit jaar (2015) als test 3 broers en zusters, plus 1 dochter van de fameuze Aurora van Peter Crans op het kweekhok geplaatst. Aurora is een super duivin en vloog als jaarling een 1e NPO op Orleans maar ook een 2e NPO op Argenton. Dat waren beiden vluchten met kopwind en Argenton bv is voor de duiven van Peter 744 km (!) Peter maakte destijds een top koppeling met een zoon uit Leonardo x Tinkelbel van Arie Dijkstra gekoppeld tegen een Schaerlaeckensduivin van Rens van der Zijde uit Zn Evita x dochter Invincible x het Supertje, (nestligger Ace Four). Voor mij een interessante koppeling, vandaar dat ik deze lijn komend seizoen stevig wil testen tegen de duiven die ik al heb.

Carrera (r) volle broer Friendship Rik Hermans
                                                          

 


Prachtige oog van de Hunti                               Dit zijn wat voorlopige foto's van een gedeelte van de kwekers.

De meeste duiven moeten nog opnieuw gefotografeerd worden en een tiental staat er nog niet bij

Binnenkort een uitgebreide aanvulling van de belangrijkste stamduiven van dit moment
                                                                       
                                                             Terug naar startpagina
                                                     
http://pigeon-fever.blogspot.nl/