zondag 24 april 2016

Goed weekend, snelste 15.153 duiven!


Afgelopen weekend op de meeste plaatsen snelheden zo rond de 1200 meter per minuut met meestal kopwind. Omstandigheden waar mijn duiven zich prettig bij voelen. Bleek ook wel want op alle 4 de hokken waar dit weekend gespeeld werd met duiven die hier hun oorsprong hebben, was de eerst aankomende duif gekweekt uit duiven of bloed van mijn hok. En dat zijn natuurlijk berichten die we graag horen en daaruit blijkt ook dat de extreme eisen die we aan onze kwekers stellen steeds meer zijn vruchten begint af te werpen.

Knaller van het weekend was natuurlijk Ad de Jong uit Heukelum die een stel fijne kwekers van hier heeft zitten. Zoals Ad zijn duiven in conditie kan brengen heb ik maar op weinig hokken gezien en het is verbazingwekkend hoe hij met zijn broze gezondheid en beperkte mogelijkheden toch blijft knokken voor een goed resultaat. Het was hem dan ook meer dan gegund dat zijn duiven hem dit weekend niet in de steek lieten met een formidabele uitslag ook qua prijspercentage (34 mee 21 prijzen)
 

Geweldige prestatie en uitslag van Ad de Jong met de snelste duif van ruim 15.000 (!) duiven

Hij speelde de 1e en 4e in regio B2 tegen 2.652 duiven, maar ook in de volledige regio B de 1e en 4e prijs tegen 5166 duiven! Van de totale lossing van ruim 15 duizend duiven (15.153d) was zijn bonte 663 met 1244 m/minuut ook de allersnelste. Petje af voor Ad!

Zijn eerste 2 duiven zijn gekweekt uit duiven en/of bloedlijnen van hier. De vader van zijn jaarling 15-663 komt uit dochter van Cayenne x Fransien. Zijn moeder kweekte hij uit een dochter van Bentley x Scheeltje 97 die ook moeder is van de fameuze Spider. De moeder van zijn 2e duif (15-670) die de 4e speelde tegen 5.166d  is de door mij gekweekte Waka 79, volle zus van Waka Waka die bij Rik Hermans 2 x de 1e speelde in de Union Antwerpen.

Scheeltje 97  is zeer fijne kweekster, moeder van Spider ( 2 x teletekst als Jaarling) maar ook al moeder van verschillende toppertjes op de kweek. 

Het leuke was dat Klaas de Jong en Zn ook de 1e speelde tegen 411d. wat in groter verband tegen 2.299 duiven de 3e betekende. Zij kweekten deze duif ook uit een duif van mijn hok (zus Wieps Favourite) , net als de 1e duif dit weekend van Siebren Wierstra (uit broer Blue Motion) maar ook de 1e duif van Rob en Jean Huisman dit weekend kwam uit een kweker van hier (Zoon Fireball)