dinsdag 7 juni 2016

Lijn van de Schele....


Het afgelopen weekend was zwaar voor de meeste duiven. Vreemd instabiel warm weer en kopwind drukten de meters per minuut flink. Wel het weertype waarbij de nazaten van de 4 broers en zusters op mijn kweekhok uit de Schele van de Jaarlinglijn van Miel van den Branden en Jan en Rik Hermans: Lexus, Justice, Lotus en Fireball, zich prima thuis voelen. Maar ja ik kan dat wel roepen maar het enige wat echt telt is wat ze op de vluchten laten zien en dan het liefst nog op verschillende hokken met verschillende milieu's en systemen.....
 
 De mooiste prestatie behaalden Rob en Jean Huisman met hun jaarling de 15- 151 die een 1e in de club speelde, wat later ook een 1e in het rayon bleek te zijn tegen 4456 duiven en als kers op de taart ook in Rayon Noord, Oost en West de 1e tegen 9220 duiven! En daarbij 10 van de 11 ingekorfde duiven in de prijzen. Een fantastisch resultaat uiteraard.


De winnaar kwam uit een zoon van Fireball die ze hier hadden aangeschaft om hun eigen kweekhok te versterken en stond gekoppeld tegen een duivin van Wil & Falco Ebben

Vorig jaar speelden Rob en Jean ook al met Cartier de 1e tegen 7172 duiven die zij uit een duif van mij hadden gekweekt, maar die werd, net als veel andere van hun beste duiven, dit voorjaar gepakt door de havik.

En dat zijn ferme klappen op zo'n klein bestand duiven....
http://www.jean-robhuisman.nl/3175342/laatstenieuws
      


Ook in de afd. Friesland een zeer pittig vluchtje
van 299 km.  De jaarling 15-268  van Klaas de Jong en Zoon speelde in EE de 1e tegen 268 duiven. Zij kweekten deze jaarling uit een dochter van Lotus, volle zus van Fireball.

Lotus stond toen tegen hun topkweker de 10. In het rayon speelde de 15-268  de 2e tegen 1326 duiven. Uit Lotus kwamen eerder al 2 duiven die beiden een 1e in de Union Antwerpen wisten te winnen.