woensdag 17 augustus 2016

Belgian Masters 2016


Verschillende bloedlijnen die het tijdens de finale van de Belgian Masters 2016 waarmaakten kwamen op mijn kweekhok via Siebren Wierstra, Paul vd Berg, Benno Kastelein, Klaas en Jacob de Jong, Arie Dijkstra en Miroslav Vidhold .   Stuk voor stuk topmelkers met zeer fijne duiven op het hok. In de finale 2016 kwamen er op de eerste dag slechts in totaal 32 duiven door en dan mag je toch wel over een keiharde finale spreken.

Ook de stevige Noord Oostenwind maakte het extra zwaar. Gelukkig komen de duiven nog regelmatig na... Hieronder een beschrijving van onze duiven die bij de 32 die-hards zaten, die als enigen op maandag  de hokken in Nevele wisten te bereiken en voor ons de 10e, 17e en 31e plaats veroverden... Het insturen van duiven met verschillende achtergronden (vitesse, dagfond en fond) heeft voor ons dit jaar goed uitgepakt.

Foto van Long Rider, kort na zijn terugkeer vanuit Tours. Zijn gezondheid en conditie leek erg goed
 Het eerste duifje van ons dat er door kwam Ć©n tevens 1e Nederlandse duif in de finale, was Long Rider een mooi gebouwde doffer die ik kweekte uit Gunsmoke x Zirocco. Gunsmoke is een volle broer van Athos die in de finale van 2014 van de One Million Dolarrace de 17e speelde van de circa 50 die er de finaledag doorkwamen, ook loodzwaar dus. De moeder van Long Rider genaamd Zirocco, kreeg ik als zomerjong een keer in handen bij Siebren Wierstra en ik was er toen helemaal weg van, zo'n gaaf duivinnetje.... 2 maanden later bracht Siebren haar mee toen hij een keer langskwam, top!

Haar vader komt uit een zoon van de Kannibaal x een dochter van Smart Devil, volle broer van de 1e nat. Orleans. Een zusje van Zirocco vloog dit jaar bij Siebren nog een 1e tegen 6464 duiven... Een volle broer van Long Rider vloog vorig jaar overigens de 7e in de zware finale van Denemarken (14 seconde achter nummer 2) toen er ook maar ca. 113 duiven doorkwamen op de finaledag.

Zirocco, werd moeder van Long Rider en inmiddels meer topduiven, waaronder 1e prijswinnaars op de reguliere vluchten
Ons 2e duifje was Dancing Queen gekweekt uit Fireblade, een doffer met veel eendaagse Mariƫnfondbloed in de aderen. Zijn vader en moeder vlogen 3 x bij de eerste 15 in groot verband op de 600km plus vluchten. Uit Fireblade kweekte ik eerder al Bradley 74 die een 6e in de knockoutrace in Denemarken speelde en een 28e in de finale. Moeder van Dancing Queen is een jonge duivin van 2015 en volle zus van Corina die de, letterlijk, zinderende 500 km finale van de Golden Algarve in Portugal, wist te winnen en dat doe je ook niet per ongeluk...

Uit haar broer van 2015 kweekte ik dit jaar ook voor het eerst en zijn kinderen vlogen in 2016 tot nu toe al een 1e op de eerste asduifrace in de AS Golden Race, een 7e in de semifinale van de Belgian Masters en een 10e op knockoutrace 2 in Denemarken. Dus ook een interessante bloedlijn om aan mijn stammetje toe te voegen zo het lijkt.

Samen sterk en samen genieten!
Het 3e duifje was Airmaster dat om 20.56 uur nog het hok wist te bereiken. Haar vader is een volle broer van Okidoki, 2e nat. Asduif eendaagse fond met een 2e NPO 9.296d, 2e NPO 6.469 d. en een 3e NPO tegen 7.053 duiven. Moeder van Airmaster komt uit zoon Snelle Jelle x Miss Orion; uit Orion x dochter miss Gijsje (10-897) Arjan Beens.

Uit de nestmaat van de 10-897 kweekte Jellema overigens dit jaar de 3e nationaal Barcelona en uit een  halfbroer de 10e nat. Barcelona. .... Trouwens zo'n Orion mag er ook wel zijn met een 6e nat. Bergerac en een 7e nat. St Vincent en is tevens volle broer van Saffier die een 1e NPO Ruffec pakte met stevige kopwind....

Supertaaie maar toch ook snelle moderne duiven die ook nog eens kop kunnen vliegen tegen internationale concurrentie. Kennelijk precies wat de duiven deze finale aan kwaliteiten nodig hadden, want geloof me, er hing voor een paar stuivers in de lucht deze maandag...