maandag 8 augustus 2016

Semi finale BM


De semi finale van de Belgian Masters is inmiddels vervlogen op een afstand van 272 km van Nevele. Net als de semifinale van vorig jaar was het een mooie pittige vlucht, met veel frappante overeenkomsten. Vorig jaar speelde Jan Hooymans in de semifinale de 1e en wij de 2e en 3e prijs. Dit jaar speelt Jan Hooymans opnieuw de 1e en zitten wij er vlak achter met de 7e en 3 bij de eerste 50 duiven.

Voor een vergroting klik op de foto

Een van de ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan bij de One Lofts Races is o.a. dat je per vlucht veel verschillen ziet in welke duiven of hokken de dienst uitmaken. Ik denk (en geloof daar steeds meer in) dat bepaalde duivensoorten met bepaalde weertypes voorop komen. En tijdens zo'n finaledag moet je gewoon het geluk hebben dat het weertype van die dag goed bij jou duiven past. Dan moet je alsnog goede duiven mee hebben die kop kunnen vliegen natuurlijk, maar dat is wel grotendeels bepalend heb ik de indruk. Ik heb daar een beetje op ingespeeld door wat meer variatie in verschillende bloedlijnen in te sturen en hopelijk pakt dat goed uit in de finale maar het blijft afwachten en is zeker niet eenvoudig. En je kunt dit soort vluchten echt niet vergelijken met een reguliere vlucht zoals sommige mensen doen. Tegen hen zou ik willen zeggen: stuur er volgend jaar ook eens wat in naar een OLR. Weet je gelijk het verschil....

Stilte voor de storm in Nevele...

Wij hadden dit jaar 2 duiven met Harrybloed van Hooymans in de aderen meegedaan. Jan Hooymans pakt goed in deze semifinale met een duif gekweekt uit een volle zus van de Harry. Onze 1e duif komt uit een Broer Corina Miroslav x dochter van de 73, superkweker van Siebren Wierstra en die komt weer uit een zoon van de Harry. Onze 2e duif komt uit een broer van Friendship van Rik Hermans en die komt eveneens uit een zoon van de Harry.... Niet dat die Harry's altijd het mooie weer maken, zeker niet, maar zo'n vlucht ligt ze dan kennelijk goed en zijn ze er ook en kunnen ze ook echt kop spelen.