dinsdag 6 september 2016

2e asduifrace Great Derby Algarve


Vandaag werd op de OLR in Algarve, genaamd Algarve Great Derby de 2e asduifrace georganiseerd. De temperaturen liepen overdag op tot 43 graden Celcius, maar de duiven bleken er geen enkele moeite mee te hebben en zoals tot nu toe op deze OLR weinig verliezen. Veel normale hokken zouden er jaloers op zijn.

De praktijk vandaag toonde als zo vaak weer aan dat hoge temperaturen om te vliegen totaal geen probleem zijn. Als er een probleem is zit dat in 9 van de 10 gevallen in het vervoer. Ondanks de hitte zijn op dit hok er van de 4 door mij ingezonden duiven er alle 4 nog en dat onder echte tropische omstandigheden. Compliment voor de inrichters tot nu toe voor hun verzorging en begeleiding!

Klik op de foto voor een vergroting

Mijn eerste duif vloog de 13e prijs en komt uit Clair 74, een dochter van Hunti x Lieke, {dochter van Leontien Arie Dijkstra} Clair stond gekoppeld aan broer Minerva van Jan en Rik Hermans/van den Branden. Zusje ervan vloog op de Belgian Masters ook al een 3e op de 2e Asduifrace daar. De Nederlandse duiven deden het goed deze vlucht. Over een kleine 3 weken de finales van beide eenhoksraces in Algarve....