donderdag 29 september 2016

Algarves en China

 De beide Algarve eenhoksraces zitten er weer op. Beiden vluchten waren pittig en bij beiden releatief weinig duiven er de eerste dag door. Bij de Golden Algarve moesten er na de eerste dag nog 3200 komen. Lijkt dan een domper te worden maar er zijn er inmiddels ruim 2300 terug. Ter plaatse was het een prachtig gebeuren met melkers vanuit de hele wereld en een sportieve spanning om te snijden.
 

Op de Great had ik alle 4 de duiven nog in de race waarvan er 1 de eerste dag doorkwam. Niet vroeg maar wel tevreden. Vond het wel leuk dat Vidhold Miroslav (winnaar finale Golden Algarve 2014) zijn 1e duif die de 58e plaats pakte, deze uit een van mijn duiven van het Unionkoppel had gekweekt. Van de 3 overgebleven duiven van mij in de finale van de Golden Argave had ik er de eerste dag 1 door en de volgende dag de andere 2.
 

Inmiddels zijn ook de trainingen begonnen van de The Tangshan Yinshui One loftrace
in China waar erg veel duiven aan mee doen. De uitslag van de Nederlandse duiven staat online en daarbij een erg leuk filmpje van de lossing en thuiskomst van de duiven in China. Klik op de link hieronder:
                                  http://www.epw-eu.com/ggshow.php?id=863