donderdag 12 januari 2017

Falco Ebben


Eind 2016 moest  ik nog even bij Falco Ebben zijn om wat op te halen en zoals altijd even snel door zijn duiven heen om ze te bekijken. Dat kost nauwelijks tijd want hij heeft er maar een paar...In het kleine maar kwalitatief hoogstaande kweekhokje zat een jaarling doffertje op het schapje met een uitstraling waar ik echt stil van werd. Een pareltje, ook in de hand zo bleek later. Het was de NL15-928..

Wat een juweel deze NL15-928, zoon van het fenomeen Indy
Falco speelde altijd al erg goed maar de laatste 2 tot 3 jaar is het echt bal daar in Boven Leeuwen. Een van de oorzaken daarvan zijn de rechtstreekse duiven van Ad Schaerlaeckens waar Falco in het verleden ook al goed mee was geslaagd. Nu echter is hij gaan vliegen met een nieuwe lichting en die kwamen fantastisch met als absolute topper de Indy NL13-958; vloog al 6 x de 1e waarvan op de NPO vluchten o.a. al een 2e, 3e en 4e! Daarvan 2 vluchten boven de 550 km.

Voor hem is het helemaal super dat de Indy, die nu op de kweek zit, ook nog eens goed blijkt door te vererven. Ik heb het zelf kunnen zien want dat pareltje NL15-928 bleek er ook uit te komen… Van dat Indy-lijntje gaan we nog veel horen ben ik overtuigd.