donderdag 4 mei 2017

Prestaties andere hokken

Van het afgelopen weekend kreeg ik weer een aantal mooie berichten behaald met nazaten van mijn kweekhok.  Ben daar best wel trots op omdat ik maar relatief weinig duiven heb verspreid. Allereerst liet Marrit weer van zich horen met een 1e prijs op de hokken van de toppers Klaas de Jong en Zn. Zij maakten dit weekend een werelduitslag op 259 km.

Marrit was hun eerste duif en speelde haar derde 1e prijs tegen gemiddeld ca. 450 duiven. Zo speelde ze tot nu toe 1e,  1e , 1e, 2e, 2e, 9e. Zij komt uit Justice, volle broer van Lexus, Fireball en Lotus uit Schele van de Jaarling. De week ervoor was de 084, een dochter gekweekt uit een kind van het BM koppel, hun eerste. Deze duivin speelde in het rayon tegen gemiddeld ruim 1600 duiven tot dusver de 1e, 3e, 3e, 5e, 5e, 7e, 8e, 9e, 10e etc. Gaaf!

De geweldige Marrit wordt als weduwduivin gespeeld


Verder een leuk bericht van Dick Verdoorn uit Papendrecht. Dick kocht van mij een dochter uit Tiquan x Walibi en wilde er vorig jaar zomer graag nog een paar koppels eieren bij hebben, waar hij mee wilde spelen. Hij richtte ze af op de natoer en nu moesten deze onervaren jaarlingen vanaf het begin gelijk aan de bak tegen mannen als P van de Merwe en Kees Bosua. Dick keek zijn ogen uit hoe ze kwamen en mailde elke week super enthousiast zijn resultaten door.

 Op de eerste vlucht speelde hij 26 duiven, waarvan 5 zomerjongen van mij. Twee daarvan waren zijn eerste duiven en 3 van de 5 speelden prijs. Een veelbelovend begin en Dick mailde dat hij hoopte dat ze dit zouden volhouden. Tweede vlucht op Asse Zelik speelde de 16-177 de 6e in de club en de 22e tegen 4051 duiven terwijl op de pittige 3e vlucht vanaf Arras 2 nestzusjes die hij kweekte uit zoon Tiquan x Walibi de 1e en 6e speelde in de club tegen 444 duiven en in groot verband begon hij met de 10e tegen 3699 duiven. Afgelopen weekend liet de 16-177 zich weer zien met een 2e tegen 385 duiven en 6e tegen 1466 duiven. Met dat onervaren spul draaide hij er bv maar liefst 2 voor Kees Bosua zijn eerste duif klokte. Petje af voor Dick die ook nog wat zelf gemaakte foto"s opstuurde. Goed genoeg om in ieder geval te zien hoe strak ze er uitzien terwijl ze er al een paar pittige voorjaarsvluchten op hebben zitten.... 

De supergezonde en gemotiveerde zomerjongen van Dick die vanaf het begin verschillende keren kop vlogen 


Tenslotte nog een melding van de ervaren Ad de Jong die zelf ook een hok met fijne duiven heeft. Afgelopen weekend pakte hij ze weer prima en bij de eerste 4 zaten er 3 die uit duiven van hier kwamen. Je kunt het uitgebreid nalezen op zijn leuke blog http://addejongheukelum.blogspot.nl/

Kwalitatief zijn we in ieder geval goed bezig zo het lijkt en we groeien nog steeds dus kijken we met veel vertrouwen uit naar de toekomst!