woensdag 14 juni 2017

Twee 1e prijswinnaars!

Bijna wekelijks komen wel prachtige prestaties binnen met de nazaten van mijn duiven. Het gaat wel ver om daar telkens weer over te berichten, maar afgelopen weekend was toch wel fraai met 1e prijswinnaars op 534 en 606 km op 2 verschillende hokken.

Allereerst Klaas de Jong en Zoon die dit weekend weer geweldig uitpakten met 3 teletekstduiven op Weert tegen 9847 (!)  duiven en vervolgens op Sens (606 km) in Samenspel C afd. 11 tegen 1173 duiven de 1e prijs speelden met Marrit,  die ik kweekte uit Justice, volle broer van Lexus, Lotus, Fireball etc. Op de vitesse en midfond speelde zij voordien al 3 x een eerste prijs, pure klasse dit duivinnetje!

Klik hier voor de video: https://www.youtube.com/watch?v=fIdQN3HtzNM&feature=youtu.be
 

Verder een erg leuk bericht uit Slowakije van Miroslav Vidhold, een gekend kampioen met grootse prestaties waaronder enkele Olympiadeduiven op zijn naam en tevens winnaar van de finale van de Golden Algarve in Portugal. Hij heeft veel succes met duiven van Ad Schaerlaeckens (o.a. kinderen uit de 553 zn. Home Alone ) en de Heremansen uit de gouden jaren. Op 11 juni hadden ze daar een pittige 534 km vlucht met 1108 duiven waarvan Miroslav de 1e speelde met zijn lichtkrasjaarling de  "91"
 
De "91"direct na zijn thuiskomst op de foto gezet
Hij kweekte de winnaar uit een duif van mij, direct uit het Unionkoppel. Uit dit koppel speelde 2 kinderen eerder al beiden een 1e in de Union Antwerpen, vandaar de naam van het koppel. Ook kwam vorig jaar zijn 1e duif van de Great Derby Algarve uit een kind van hetzelfde Unionkoppel. Leuk om te weten dat de duivin van het Unionkoppel Lotus is...(zie het verhaal van Marrit hierboven) Lotus komt uit de Schele van de Jaarling x Kamikaze