zondag 8 oktober 2017

Finale WSD

Donderdag 5 oktober was de finale in Slowakije van de WSD in Slovakije. De duiven werden om 7.15 uur gelost op een afstand van ruim 500 km. Het werd een zeer zware race en de duiven moesten er hard voor werken. Zoals vaak bij OLR finales van 500 km plus kwamen er de eerste dag weinig duiven door.

In dit geval slechts 47 waaronder gelukkig één van mij genaamd Brave, die tegen het schemer na bijna 12 uur vliegen het hok bereikte. Dit doet je wel wat; jouw duifje die ver van huis in een totaal andere omgeving met uitgestrekte wouden, bergen en ruig terrein, niet opgeeft en er toch doorheen komt.

De kop van de uitslag werd gedomineerd door duiven uit Slowakije en Tjechië en daarbij merk je toch het verschil met duiven die in een dergelijke omgeving zijn geselecteerd.

Andersom maken duiven van daar bv in het algemeen weinig klaar op een Belgian Masters. Prachtig was het dat vriend Miroslav Vidhold de finale wist te winnen. Super prestatie! De duiven blijven mondjesmaat gestaag binnendruppelen en hopelijk komen er nog veel na.

Brave was mijn 1e in Slowakije, voor Queen, die daarvoor 2 x mijn 1e was. Van Brave (nog) geen foto maar wel van een broertje van haar die ik als zomerjong op het kweekhok plaatste.
Het was de eerste keer dat de WSD dit evenement organiseerde. Nu eerst eens kijken hoe ze de rest afwikkelen, voordat we van een geslaagd gebeuren kunnen spreken.