maandag 25 december 2017

Spider 02

Kort geleden werden op Pipa de finaletoppers van de Golden Algarve One Loft Race 2017 verkocht. Er werd op deze race begonnen met ruim 5000 duiven en de finale was ongelofelijk spannend. De paar duizend toeschouwers zagen volgens de ooggetuige verslagen, de eerste duiven als stippen aan de horizon verschijnen, die zich vervolgens als stenen naar beneden lieten vallen. Voor de aanwezigen echte kippenvel momenten….
 

De concurrentie is enorm en je moet een echte topper in de race hebben als je bij de eerste 50 of 100 duiven wil zitten. De beste One loft race hokken van de wereld sturen daar hun duiven naar toe.

Op Pipa kocht ik Spider 02, gekweekt door Miroslav Vidhold. Spider vloog de 14e in de 2017 finale en werd 20e asduif. De eerste dag kwamen er voor 12 uur s’nachts maar een kleine 50 duiven door. De volgende dag begonnen de duiven goed te vallen. Ik had mijn zinnen op dit doffertje gezet omdat ik wist hoe goed dat lijntje was en ook omdat ik er al een volle zus van had.

Vidhold won eerder ook al de finale van deze prestigieuze race met Corina en bij haar, maar ook bij Spider 02, stroomt voornamelijk het onvolprezen Ace Four bloed van Ad Schaerlaeckens door de aderen.

Miroslav is en was altijd op jacht naar de beste duiven en kocht afgelopen decennia uit het beste bij o.a. Flor Vervoort, Leo Heremans, Dirk van Dijck, Gust Jansen, Jespers Vanderwegen en ook bij Ad Schaerlaeckens waar hij 2 duivinnen mocht uitzoeken die hij Adka 1 en Adka II noemde. Ik zal ze eens beschrijven om te laten zien hoe dit lijntje ook sterke inteelt kan verdragen. Volgens mij een teken van pure klasse.

Miroslav bekijkt geconcentreerd het oog van Fieneke 5000 van Flor Vervoort, één van de beste duivinnen ooit...In de vader van het geweldige Kanon van Danny van Dijck zit overigens ook nog een flinke scheut bloed van deze Fieneke via Jan Hermans en Miel van den Branden.

Adka 1 kwam uit die fantastische zoon van Home Alone (NL08-553). Home Alone was al een vorm van inteelt want die kwam direct uit Ace Four met zijn eigen tante. Dit belette Home Alone niet om tegen ruim 13.000 duiven met snikheet weer de 1e met 7 minuten los vooruit te spelen. Home Alone had ook de uitstraling van een echte winnaar. Volgens Ad. S. spatte het vuur bij deze doffer uit zijn ogen...

De duivin die tegen de NL08-553 stond kwam uit de NL95-230, een volle broer van Ace Four en waaruit o.a. ook de beroemde Limo van Co Verbree komt, waaruit hij o.a. de beste doffer én duivin van Nederland kweekte... Welnu uit een dochter van Adka 1 kweekte Miroslav dus de winnares van de finale van de Golden Algarve race in 2014...

De beste doffer van Nederland WHZB 2011 van Co Verbree. Fokte hij uit zijn superkweker Limo waar hij ook al de beste duivin van Nederland uit kweekte. Limo is een zoon van NL95-230, broer Ace Four van Ad Schaerlaeckens.

In 2016 speelde hij in de finale van Algarve de 16e en die kwam rechtstreeks uit Adka II van Ad S. De vader van Adka II is ook een zoon van de eerder genoemde NL95-230, volle broer van Ace Four. De moeder van Adka II is Super Tim, was beste jaarling in 2004 en komt zowel aan vader als moederskant uit een ingeteeld kind van Ace Four.

Spider 02 gefotografeerd net nadat hij bij mij werd afgeleverd. Het vleugelstempel van de finale race zie je nog duidelijk zitten. Zoals zo veel duifjes uit de Ace Fourlijn, klein maar o zo fijn én clever.... 

Het duifje wat dit jaar de 14e speelde in de finale (Spider 02) en die ik heb gekocht komt ook rechtsreeks uit Adka II. Om het plaatje helemaal compleet te maken: De vader van Spider 02 komt rechtstreeks van Jespers-Vanderwegen en is gekweekt uit de 500 duivin, een dochter van hun superkweekster Fleur die ze als ei bij Ad. S. haalde en sterk ingeteeld was naar Ace Four…..Uit Fleur kweekten zij met een doffer van Dirk van Dyck o.a. F16, Nathalia, Lady Fleur, Belle Fleur, Petit Fleur en dan de 500 duivin waar de vader van Spider 02 uitkomt.

Je begrijpt dat ik erg blij ben met dit doffertje en zijn zusje voor de opbouw van mijn hok...