zondag 11 maart 2018

Pioneer Club

Tijdens het bezoek aan de Voorjaarsbeurs in Houten viel tussen de One lof race stands die van de Pioneer international racing pigeonclub uit China op. Indrukwekkend qua grootte en dure inrichting met veel rood. Deze club is op het gebied van One loft races zoals ik begrepen heb, toonaangevend in China en de finales kenmerken zich door een enorme show en uitstraling.
 

Voor deze club is het organiseren van een topevenement in Europa dan ook de ultieme uitdaging. Met hun knowhow op het gebied van hokken, vervoer en managen van zo’n grote kolonie hebben ze dan ook een goede kans dat dit evenement tot iets heel speciaals gaat uitgroeien.


Wat mij vertelt is dat de plannen op hoofdlijnen momenteel zo zijn dat er op het terrein van de voormalige Belgian Masters in Nevele een totaal nieuwe accomodatie zal worden gebouwd op dezelfde wijze zoals de one loftrace hokken in China worden gebouwd. Verder zal de capaciteit naar 5000 deelnemende duiven gaan met een prijzenpot richting een miljoen euro. Inschrijving per duif zal zoals het er nu uitziet rond de 400 euro per duif gaan kosten. Veel geld maar met een paar man samen wat duifjes insturen wel fantastisch om een keer mee te maken. De finale zal ook opgerekt worden naar een 500 km. Dit zijn de voorlopige plannen voor 2019  die ik gehoord heb. Wellicht dat sommige doelen niet gehaald worden maar er moet natuurlijk wel een eerste plan bedacht worden zoals hierboven beschreven. Zou natuurlijk een fantastisch gebeuren zijn. De Belgian Masters had al een enorm potentieel met ruim 3000 bezoekers tijdens de finale, maar met deze injectie kan het doorgroeien naar een imposant mondiaal gebeuren, waar melkers vanuit de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten en tegen elkaar kunnen vliegen.

Hieronder nog eens het filmpje over de Pioneerclub zoals zij hun races organiseren: https://www.youtube.com/watch?v=XuQhsYjWXwg