zaterdag 25 april 2020

Positief

Vandaag een heugelijke dag want de groep jongen bestemd voor Europa Masters in Roemeniƫ en Algarve Golden in Portugal werden thuis opgehaald. Dankzij doortastende initiatieven van sommige organisatoren konden de duiven voor Roemeniƫ worden aangeleverd.

Met een kleine duivenaanhanger worden de duiven bij de melkers thuis opgehaald en naar een verzamelpunt in Duitsland gebracht waar ze met een 20 tons duivenauto richting Oosten vertrekken. De grote vrachtauto neemt voor 15 verschillende races duiven mee. Knap en strak georganiseerd.


Bij mij thuis kwam Daniel Brandt de duiven ophalen en het deed me goed toen ik zag hoe hij de duiven in de manden deed. In alle rust en kundig werden ze ingeladen met in achtneming van voldoende afstand. Hij had de route zodanig bijgesteld dat hij voor mij de Algarveduiven die via Sjaak Buwalda naar Portugal worden verstuurd, gelijk kon meenemen. De Algarveduiven gaan rond 2 mei op weg naar Portugal is de verwachting. Dus gezien de omstandigheden positief nieuws!