donderdag 14 mei 2020

Dr. No

 We gaan de komende tijd weer verder met regelmatig  nieuwe foto’s in de rubriek kwekers/breeders te plaatsen. Daarbij een zeer speciale door Heijblom/van Strien gekweekte doffer die in 2019 maar liefst 3 x top tien vloog op de races én finale van de Golden Algarve Race. In de finale ook tevens co-winner tegen 3522 duiven, want hij kwam tegelijk met de duif aan die uiteindelijk won door als 1e naar binnen te lopen. En het was zeker geen gemakkelijke finale want na de kopgroep van 10 vielen er in het eerstvolgende kwartier maar 10 duiven bij. Dus zeker geen vluchtje die ze met 2 vingers in de neus konden afraffelen...
 
Voor het origineel klik op de foto welke kort na de finale is gemaakt...

Dr. No bemachtigde daardoor de 5e plaats en samen met de 4e en 8e plaats die hij eerder in de trainingen won tegen respectievelijk 4807 en 4605 duiven, voor mij een reden om koste wat het kost te proberen deze doffer in mijn kweekhok in te lijven.

Bij mijn weten heeft een duif tijdens de Golden Algarve races tot nu toe nooit zo goed gepresteerd. Je ziet wel vaker duiven in de eerste races excelleren, maar als dan de finale in zicht komt hoor je er vaak nooit meer iets van. Duiven die dat wel kunnen zijn (in mijn ogen) de pareltjes van de sport en komen maar zeer zelden voorbij. Dus erg blij met Dr. No die ook nog eens perfect gebouwd is...!