vrijdag 22 mei 2020

Omzet draaien...

Aan het einde van het seizoen mag ik graag als afsluiting nog een paar gewaagde en nieuwe koppelingen samen zetten. Die laatste eitjes laat ik dan door voedsters uitbroeden en grootbrengen. Meestal tussen de 10 en 15 stuks die de moeite waard lijken om in een apart hokje de winter door te houden. Gedurende de wintermaanden zie je er altijd wel één of soms  2 naar voren komen die de wauwfactor hebben.

 
Als het doffertjes zijn kun je er dan in februari ook al makkelijk een paar jongen uit kweken en gelijk uit testen. Dat kun je makkelijk doen naast je normale duiven activiteiten. Voordeel is dat je veel kunt uitproberen en daarbij ook nog tegen een aangename en onverwachte verrassing aan kunt lopen.

Ook de ontwikkelsnelheid van je stam gaat daardoor omhoog en je hebt zo ook meer kans op een mooie ontdekking. Zelf hield ik van laat 2019 twee prachtige doffertjes over van, op het oog, boven gemiddelde kwaliteit… Maar of ze net zo goed zijn als ze er uit zien weten we pas als de mand heeft gesproken...

Want daar gaat het tenslotte om. Het ontdekken van een witte raaf als topkweker. Je kunt nog zo’n topmelker zijn met vaak zelf toegedichte speciale gaven, maar als je de goeie niet hebt kan je het schudden… Zo simpel is het..