woensdag 3 juni 2020

Klaar voor vertrek

Er loopt nu nog een groep jongen met een leeftijd van tussen de 5 en 7 weken oud die komende week naar Thailand zullen vertrekken. Zij zullen daar deel nemen aan de beroemde race in Pattaya waar de top uit heel de wereld aan mee doet. Ook uit China komen daar van de beste hokken veel duiven naar toe.

Ik begreep dat er nu al 8000 inschrijvingen aangemeld waren en daarmee lijken de hokken daar al aardig vol te raken. Zeker niet té vol want de verzorging daar is erg professioneel en de duiven zijn daar in goede handen.

Ben benieuwd of ze zich een beetje kunnen staande houden tussen al dat internationale duiven geweld… De finale vind plaats in januari dus nog genoeg tijd om goed uit te groeien en de races daar aan te kunnen.

Sommige belangrijke koppels laat ik nu een keer over broeden om wat tot rust te komen. Straks nog een ronde voor mezelf en dan is het al weer klaar voor 2020 wat het kweken betreft….

Op de foto een van de koppels die een keer mogen over broeden. Doffer vloog top 20 in finale Algarve great derby en het donkere duivinnetje was mijn 2e in de finale in Sofia achter haar nichtje Buddy 07.

Zij pakten respectievelijk de 10e en de 30e in de zware finale daar.  Op de onderste foto een jong uit de ouders op de bovenste foto. Helemaal klaar om te vertrekken naar Thailand...