donderdag 5 november 2020

Versterking

Stilstand is achteruitgang, zeker in de duivensport. Naast de basisduiven probeer ik ieder jaar wel iets nieuws uit en dan meestal met een stuk of 4 tot 6 duiven uit een bepaalde lijn. Die koppel ik dan tegen verschillende duiven van mijn eigen basis en na 1 jaar durf ik aan de hand van de resultaten dan al wel conclusies te trekken of het een aanwinst kan zijn of niet.

Meestal niet, want het is ongelofelijk moeilijk om echt topmateriaal te vinden wat goed doorkweekt, met de nadruk op het laatste. Goede vliegers zijn makkelijk te vinden. Maar goede duiven die daarnaast ook super doorkweken zijn er niet veel. En daar gaat het tenslotte om. Ook probeer ik mijn basislijn ieder jaar verder te versterken door uit de bewezen lijnen nieuwe aanvulling bij te halen.

Een van de 2 prachtige jongen uit de New Witbuik.....

Om onze Fondlijnen verder te verstevigen kwamen er dit jaar o.a. 2 schitterende jongen uit de inmiddels bewezen superkweker de New Witbuik van Herman van Agtmael. Deze doffer won zelf de 1e nationaal Barcelona, wat op zich al een geweldige prestatie is natuurlijk. Maar winnaars zijn er ieder jaar..... Topkwekers worden echter maar zelden geboren en ik durf te beweren dat de New Witbuik er daar één van is. Hij heeft bij leven al een referentielijst waar je u tegen zegt.… 

Deze lijn gaan we verder uitbouwen met o.a. het bloed waar we tot nu toe al veel succes mee hebben gehad en dat is die van Purple Rain. Hij komt uit een zoon van de Paasborst via Paul van den Berg. De Paasborst wist zelf ook wat het winnen van een 1e nationaal was bij bloedheet weer en kopwind….

Paul van de Berg met zoon Paasborst

Verder hebben we het basisbloed van onze eendaagse Fondlijn van Moonraker verder aangesterkt. Behalve de nakweek van Moonraker, die op veel hokken al schitterende prestaties liet zien op de eenhoksraces wereldwijd, hadden we natuurlijk ook hoogwaardig kruisingsmateriaal nodig. Een van de lijnen die ook goed heeft gepakt is die van Casanova van de Combinatie van de Goorbergh-Couwenberg, dit in kruising met hun Henri van den Bergduiven
 
Casanova komt uit Beauty Harry van Jan Hooymans via GPS en is sterk ingeteeld naar de Harry zelf. Zijn bloed in combinatie met de Henri van den Bergduiven, pakt erg goed op onze andere lijnen en is inmiddels een meerwaarde gebleken bij het veredelen van onze stam. Ook van hem zijn er enkele kinderen bijgekomen om komend seizoen verder uit te testen….