zondag 27 december 2020

OLRaces in Azië

 We hebben dit jaar onze deelnames een beetje meer gespreid en er voor gekozen om ook aan een paar winterraces mee te doen.

Dit vermindert de druk van het kweken in het voorjaar en betekent ook meer genieten van de races gedurende een langere periode, zodat niet alles in september is afgelopen.


Ook wilden we wat duiven testen in het verre Thailand door o.a. in te schrijven op de race Nong Chok en de wereldberoemde race in Pattaya. Je moet toch even afwachten welke duiven zich daar goed voelen en we hebben dan ook uit alle lijnen duiven wat ingestuurd om te kijken welke zich daar het beste kunnen handhaven.  

Nieuw topkoppel erbij:  Simba x Spikkel 32
Wereldberoemd wil ook zeggen enorme concurrentie maar dat hoort erbij. Voor buitenstaanders is het soms wel goed om wat voorbeelden te noemen, waar en tegen welke blokken je moet spelen.

En het grootste probleem is wel dat iedereen met zijn beste duiven daar aan meedoet. Om er een paar te noemen wat aantallen betreft. Gerard Koopman plm 130 ingestuurde duiven, Hooymans rond de 100, net als Mike Ganus, Pipa etc. Dan praat je over een stuk of 4 grote namen die samen al bijna 500 duiven ingestuurd hebben...

Niet dat ik daar wat op tegen heb ofzo, maar het plaatst een vroege duif soms in een beter perspectief als je dat weet. ..

In de maand december worden de laatste 2 races gevlogen van respectievelijk 330 en 430km en 530 km begin januari.  Dat zijn de races waar het uiteindelijk om draait. Nong Chok was als eerste gestart met hun 330km race en een vol zusje van de 3e nat. asduif in België dit jaar, vloog op deze 330 km race de 15e op 7 seconden achter de winnaar.  Zij was ook de 1e Nederlandse duif en daar waren we heel blij mee, vooral omdat de ouders een jong koppel betreft (Simba x Spikkel 32) waar we hopelijk nog vele jaren plezier aan kunnen beleven.

 Rond 9 januari worden beide finales vervlogen in zowel Nong Chok als Pattaya. Nong Chok begon met 4188 duiven en in Pataya werd gestart met 7401 duiven. In Nong Chok hebben we nog 3 duiven in de race en in Pattaya nog 7…

Vorig jaar zat de eerste van alle ingezonden Nederlandse duiven rond de 40e plaats...

Hieronder de uitslag van de 330km race met de eerste kopgroep van 20 duiven....

Klik op de foto voor een scherpe afdruk