zondag 30 mei 2021

Eindelijk zomer

Blij dat het zover is en het de komende weken ook zo blijft.
De natuur smachtte ook naar warmte en die wens lijkt nu ook uit te komen.

Vandaag het laatste jong gespeend dat naar een Olrace gaat en dat is onderstaand bont duivinnetje. Ontzettend lief duifje, nu al. Haar vader (Inteelt Lieve) komt rechtstreeks van Pipa en is ingeteeld naar de beroemde Lieve, moeder van Porsche 911 en zijn broers en zusters.

Het laatste jong dat ik dit jaar heb gekweekt voor een One Loft Race...

 Inteelt Lieve is door Pec Pipa gespeeld op de OLRace Golden Algarve en werd samen met de 171 binnen 3 minuten geklokt in de Finale van 500 km. Het waren hun eerste 2 duiven in de finale van Golden Algarve

Ik was geïnteresseerd in deze doffer omdat zijn vader uit Thomas 6 komt, de winnaar van de Finale in 2018, waarbij hij maar liefst 24 minuten los vooruit speelde. Deze Thomas 6 komt uit een dochter van de beroemde Romario van Hallmann.

Voor mij is Inteelt Lieve een interessante doffer om meerdere redenen. Ten eerste omdat hij gespeeld is op de grootste Europese Olrace in Algarve. Ten tweede omdat hij uit Thomas 6 komt en voor mij perfect past op mijn eigen Romario duivinnen. Ten derde omdat het materiaal dat er tegen stond aan 2 kanten een broer en zus van Porsche 911 van Pipa is.

Inteelt Lieve is een prachtig gebouwde doffer van 2020 en gespeeld op de Golden Algarve Race. Zijn vader komt uit Thomas (winnaar finale Golden Algarve 2018) x een volle zus van Porsche 911. Zijn moeder komt uit Dali x Volle zus Porsche 911

Deze Inteelt Lieve liep toevalligerwijze tegen een duif van mijzelf die ik op dezelfde veiling had teruggekocht en wel Randy, gekweekt uit een zoon van Moonraker x een zus van White sensation, 1e asduif Algarve Great Derby.

Randy vloog op de Hotspots en races van Golden Algarve maar liefst een 3e-12e en 20e tegen gemiddeld meer dan 4000 duiven... Vandaar dat ik haar graag terug wilde om op de kweek te zetten. Toevallig liep zij tegen de Pipa doffer aan en daaruit dit mooie jong.

Zou dit jong vanwege haar bouw en uitstraling het liefst gelijk op de kweek plaatsen maar ze mag eerst vliegen en dan kan ik haar alsnog terug kopen als het een goede koppeling blijkt. De kans uit 2 prestatie duiven en beiden lijnen die bewezen kopvliegers geven, is wel groter in ieder geval.

Over een paar weken gaat de Pipa doffer, vanwege zijn Thomasbloed, tegen 2 duivinnen van J├Ârge Hallmann uit het beste van zijn Romario duiven en Randy gaat voor een paar inteeltjes tegen Moonraker zelf. Kan nu al niet wachten om het resultaat in mijn handen te nemen...

Randy, uit Zoon Moonraker vloog in 2020 o.a. een 3e-12e- en 20e op de One Lof Race Golden Algarve 
tegen gemiddeld meer als 4000 duiven.