donderdag 8 juli 2021

Race 1 en 2 AS Golden

AS Golden is elk jaar een race die al vroeg in het jaar begint met de trainingen en races. Het aanleveren begint bij hen ook al in februari. Dus wil je daar een beetje meedoen moet je rond de kerstdagen koppelen. We hebben er een mooi ploegje zitten, net als Jordi en Edgar (team Jored) die dit jaar voor het eerst meedoen aan éénhokswedstrijden met jongen van duiven van mij, die ze hebben gekweekt in een noodhokje in de garage, met daaraan een mooie grote ren.

Ik weet niet of je de kwaliteit van een duif aan het oog kunt zien maar deze hoeft zich zeker niet te schamen. Henk Storm fotografeerde vorige week wat duiven van mij en stuurde alvast een eerste proef van een doffertje van nog geen jaar oud... Wil je hem echt diep in de ogen kijken klik dan op de foto....

Als je met kwaliteit kunt beginnen hoef je verder weinig te weten van al het randgebeuren en er geen uren en uren aan te besteden. Het enige wat je moet doen is jongen kweken en insturen. Als iemand met meer ervaring regelmatig meekijkt, kan je het direct opnemen tegen de grote namen uit de internationale duivensport. Immers het gaat alleen om de kwaliteit en verder is voor elke duif de verzorging, ligging en het systeem gelijk. Eerlijker kan niet, vandaar dat je ook gelijk aan het front kunt meeknokken voor een mooie klassering.

In juni zaten de trainingen er op en per 1 juli is men begonnen met de 4 races plus finale. Hierop zijn al wat prijzen te winnen voor verschillende cups en punten voor de asduiftitels. We hebben nu 2 van de 4 races achter de rug en het loopt nog steeds erg goed. Voor het team Jored helemaal top, want op Race 1 pakten ze gelijk maar de overwinning van alle ingestuurde duiven. De 2e plaats was ook een Nederlandse duif van Team Veendorp. Dus prachtig resultaat voor Nederland! Vooral toen ik later via Jacob de Jong hoorde dat de moeder van die duif ook bloed van hier had. Leuke dingen zijn dat.

Klik op foto voor het origineel

Gisteren 7 juli was race 2 en daarbij moesten de duiven voor het eerst over de bergen van ruim 2 km hoog en dan zie je vaak weer andere duiven naar voren komen. Duiven met uiteraard een goed kompas en vooral ook moed. Ik heb veel bewondering voor die duifjes die dapper de bergen tegemoet vliegen en telkens opnieuw de keuze moeten maken door welke vallei ze heen willen vliegen om het hok weer terug te vinden. Daarbij stikt het daar ook van de roofvogels die de duiven goed vanaf een hoog punt kunnen observeren en aanvallen. Kortom geen eenvoudige klus.

        Dit is de uitslag van de Nederlandse inzendingen in race 2. Klik op de foto voor het origineel
 
Onze duiven lieten zich van hun goede kant zien en we waren blij met het resultaat. We focussen ons niet meer alleen meer op de finale want als het die dag toevallig slecht weer is voor jou duiven maak je een mindere uitslag terwijl je soms een race eerder een werelduitslag maakt. Nu is het meer genieten van het moment en dat bevalt goed.

Hier is het nu ook vakantietijd en alles staat even op een laag pitje. Op het kweekhok zijn we begonnen met het kweken van de laatste jongen. Misschien dat we nog aan een goede winterrace mee doen, want dat is ook een mooie afwisseling in de wintermaanden. We kijken wel wat we doen. De kwekers zien er nog steeds goed uit, dus die lijden er niks van. Sterker nog, er hangt nog steeds een uitgelaten sfeer op het hok en dat is alleen maar plezierig voor de duiven en het baasje….