woensdag 25 augustus 2021

Update races


Een nieuwe race in SloveniĆ«, waarvan Falco Ebben de agent voor de Benelux is, is dit jaar tot nu toe de eye opener qua innovaties, maar vooral ook van het verspelen van maar heel weinig duiven. Ze zijn verduisterd en kerngezond als je ze ziet trainen. Er werden door 155 liefhebbers ruim 600 duiven   aangeleverd die nog moesten worden uitgewend en alle kinderziektes overwinnen.

Nu na 13 trainingen en races van respectievelijk 120, 170 en 250 km zijn er nog ruim 500 over. Dat is echt een geweldige prestatie in deze tijd. Kijk bij jezelf maar wat er nog zit na een serie vluchten en dan de aantallen tellen vanaf het spenen. Dus hulde voor deze aanpak. Er komen nog 3 races van respectievelijk 300, 400 en 500 km. Dat zal nog wel wat veren kosten maar zal dan voornamelijk met kwaliteit te maken hebben. Meer info op de site van https://derby.avirings.com/en/


Een mooie innovatie is het live kunnen volgen van de aankomsten. Alsof je thuis op de duiven zit te wachten en je ziet ze mooi aankomen via 4 verschillende camera’s , waarbij rechts de duiven worden geprojecteerd die naar binnen lopen. Binnenkort krijgt een gedeelte van de duiven ook nog een GPS ring om zodat je de route kunt volgen van je eigen duiven. Op de training  van vandaag hadden de duiven een slecht vertrek en er was ook een kopgroep die ongeveer 8 minuten vooruit vloog. Zag er niet goed uit maar toch alle ingekorfde duiven weer terug op 1 duifje na.  

De meeste zomer One Loft Races zijn nu in volle gang en de eerste waar we aan mee deden was die van AS Golden in Griekenland, waar de finale inmiddels achter de rug is en de verkoop gestart. De finale viel precies in de periode van extreme hitte en bosbranden en was vanwege deze problemen al met 100 km ingekort.


Toch werd het een loodzware finale en alleen de beste duiven kwamen er door. Er waren een vijftal duiven die vooruitvlogen en in de 2e groep die in ruim 2 minuten op de klep viel, hadden we er 2 zitten die nog net binnen de eerste 30 duiven wisten te eindigen. Nummer 3 zat er vlak achter en gezien de afstamming waren we erg blij met dit 3 tal, die we dan ook alle 3 proberen terug te kopen om volgend jaar hun kinderen opnieuw in te kunnen sturen. Als de duiven verkocht zijn ga ik nog wel in op hun afstamming