vrijdag 8 april 2022

Op schema

Tot nu toe loopt alles boven verwachting met betrekking tot de kweek en het aanleveren van de duiven voor de verschillende One Loft Races. We hebben dit jaar onze tactiek mbt de races wat aangepast, in die zin dat we aan minder races mee doen als anders. Dus minder spreiden maar wel voor de echt goede races gaan. Met de minste verliezen en de beste organisatie.

Sommige finales zoals hier bij de Algarve Golden worden door duizenden liefhebbers bezocht

Daardoor zenden we per race ook iets meer duiven in als normaal. We hebben 4 races uitgezocht en de aantallen die we insturen zullen gemiddeld tussen de 15 en 20 duiven bedragen. De races waar we aan meedoen zijn de AS Golden zomer race in Griekenland. Verder doen we voor het eerst mee aan de Hordnic-race in Roemeniƫ, omdat we daar goede geluiden over hebben gehoord incl. een goede agent. Een agent die zijn best doet om alles zo goed mogelijk te organiseren is ook heel belangrijk en is in dit geval Daniel Brandt. Verder doen we mee aan de in onze ogen, 2 fijnste races voor dit moment en dat zijn o.a. de Avi race in Sloveniƫ waar Falco Ebben agent voor is en last but no least de Algarve Golden in Portugal, waar Sjaak Buwalda als agent voor de Hollandse duiven alles regelt en het aanspreekpunt is

Duiven aanleveren bij Sjaak Buwalda

De meeste duiven zitten inmiddels op de OLR hokken en gisteren hebben we de eerste 5 voor Algarve Golden aangeleverd. Begin mei gaan er daar nog een aantal naar toe en dan zijn we klaar met het kweken voor de races….


 Rond 1 juni beginnen de eerste trainingen van AS Golden in Griekenland al weer. Deze duiven zijn net als die van Hordnic op de beurs in Houten aangeleverd.

Het seizoen sluiten we af rond 1 oktober met de finale van de Algarve Golden race waar naar verwachting plm 8000 duiven voor zullen worden ingestuurd. Deze race is momenteel wel de meest prestigieuze van Europa en ook wereldwijd behoort deze race inmiddels tot de top. Zowel als het om het welzijn van de duiven gaat alsmede de organisatie en afhandeling.