maandag 4 januari 2016

Anton Ruitenberg

Enkele weken geleden werd Anton Ruitenberg uit Zwolle onwel en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het zag er in eerste instantie niet echt goed uit. Anton knokte zich erdoor en tussen afgelopen kerst en oud en nieuw mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. Thuis mag hij nu verder revalideren. Gelukkig komt zijn interesse in de duiven weer terug en dat is een goed teken.

Anton heeft als kweker al heel wat goede duiven op zijn naam staan. Zijn beroemdste basisduiven zijn wel de Wondere Dirk, Zoon Harry en vooral de Vandenabeele duiven maakten hem wereldberoemd. Smaakmakers zijn o.a. 2 directe zonen van de Bliksem, respectievelijk de B04-781 en de B05-581.

De 781 komt uit Bliksem x Kaatje en is een volle broer van de Rudi. De 581 komt uit Bliksem x Turbine. Beiden duiven hebben een rits supers gegeven zowel als vlieger maar vooral als kweker. Uit dochters van de 781 komen o.a. de 1e nat. Bourges van Dirk Moens uit Belgiƫ, maar ook de beste jonge duif van Nederland. Sommigen beweren dat de 781 minstens zo goed en wellicht een nog beter kweker is als de Rudi.

Afgelopen zomer vroeg vriend Siebren Wierstra of ik mee wilde naar Anton Ruitenberg om daar voor hem een paar kinderen van de B04-781 uit te zoeken.
Het was een leuke duivenmiddag en Anton liet een stel kwekers zien waaronder enkele zeer fraaie en bewezen duiven zoals de B04-781 hier op de foto. Siebren ging met een geweldig gevoel terug naar huis dankzij o.a. een paar juweeltjes uit deze B04-781 die Anton hem echt gunde. En goede duiven aanschaffen begint vooral met het laatste......
Ivo van der Veen en zijn vader kochten bij Anton uit een zoon van de 781 een prachtige duivin waaruit zij Blue Magic kweekten. Deze prachtige doffer werd afgelopen seizoen de 2e beste midfondduif van Nederland met o.a. 2 x 1e in de afdeling.

De 581 kweekt ook geweldig en gaf vooral toppers met een dochter van James Bond. Ook zag ik bij Ivo een schitterend duivinnetje uit de 581 x zijn eigen dochter die o.a. een 2e Npo Chateauroux vloog en dat zijn alleen de duiven die ik ken. Er zijn inmiddels heel veel melkers geslaagd met duiven van Anton. Successen bij anderen zijn voor hem het beste medicijn om weer snel de oude te worden. We wensen Anton dan ook van harte beterschap!