donderdag 28 januari 2016

Op bezoek bij....


Vandaag een reportage gemaakt bij Cees Nijdeken in Rijssen. Cees heeft zich op de overnachtfond gespecialiseerd en dat gaat super met zijn kleine stam raspaardjes, gebaseerd op duiven van vnl. Jellema, Verwey de Haan en Arjan Beens, Zijn totale accomodatie bestaat uit een hok met een lengte van slechts 10 meter maar daarop vlogen in 2015 wel bv de 1e WHZB duif marathon van Nederland, de 1e Kampioensduif Marathon Noord, de 1e Kampioensduif Marathon van Nederland etc. etc.
 

Cees met de schitterend gebouwde "Late Blauwe" in zijn handen welke  in 2015 o.a. een 1e NPO St Vincent en een 2e NPO Bergerac vloog. Maar geloof het of niet...hij heeft nog betere.... 

  Het hok van Cees puilt uit van de pure klasse en die duiven zijn allemaal geselecteerd via de selectiewetten van de reismand.... Een bijzondere interessante melker die met zijn tijd is meegegaan en uit wiens mond we een aantal opmerkelijke uitspraken over het managen van een fondkolonie konden noteren. Binnenkort een uitgebreid verhaal met foto's in sportblad de Duif!