zondag 6 maart 2016

Houten


Dit weekend is Houten tijdelijk de duivenhoofdstad van Nederland, dankzij de duivenvoorjaarsbeurs die daar gehouden wordt. Ben er zaterdag geweest en kon daar gelijk de duiven voor de Belgian Masters en de AS Golden Race aanleveren. Wel een heel gesjouw met duivenmanden over een overvolle beurs maar mooi dat dat zo kon. Na deze plichtplegingen een rondje over de beurs gemaakt en daar heb ik echt van genoten.
 

Dan zie je en merk je ook hoeveel fijne mensen dezelfde hobby hebben. In tegenstelling tot wat je vaak op internet aan negatieve berichtgeving krijgt voorgeschoteld, heb ik daar in Houten gelukkig niks of nauwelijks iets van gemerkt. Geen overdaad aan verzuurde koppen of mannen die om de 200 meter roepen dat het vijf voor twaalf is in de duivensport.

 Ook had ik zeker niet het gevoel in een oude mannenhuis rond te lopen. Heel veel melkers tussen de veertig- en zestig, die de ruggegraat van de duivensport vormen. Ook leeftijden die bij de duivensport passen, want hoewel we het misschien zouden willen, het is nu eenmaal geen echte sport voor de jeugd en dat geeft ook niks, toch? Heb er een heel goed gevoel aan overgehouden en de duivensport is misschien qua aantallen slanker, maar wel veel gespierder geworden...