donderdag 30 juni 2016

1e asduifrace AS Golden Race


Bij de AS Golden Race in Griekenland schiet het lekker op. Er zijn nu al 7 trainingen geweest met in totaal nu nog 4 asduifraces én de finale te gaan. Vandaag dus de eerste asduifrace en mijn Beauty 007 liet me niet in de steek en begon met de 1e tegen 1247 duiven!

Erg blij mee natuurlijk, vooral ook omdat hij de week daarvoor op de laatste training een 8e pakte net achter dr. Henk de Weerd. Het was ook een van de mooiste duiven in de hand van de 12 die ik naar Griekenland stuurde. Tot aan vandaag na 7 trainingen waren ze er alle 12 nog. De nestmaatjes zitten op een andere OLR en het gekke is dan dat er daarvan al een aantal weg zijn. Zo zie je maar dat het verspelen ook te maken heeft met het hok waarop de duiven verblijven. De naam Beauty 007 kreeg hij natuurlijk niet voor niets. In de hand kreeg hij een cijfer 9- dus dat zit wel goed. De afstamming is ook perfect.

Klik op de foto voor een vergroting


Vader is Blue Sympathy, volle broer van Corina van Miroslav Vidhold die in 2014 de 1e in de finale van Golden Algarve in Portugal speelde. Blue Sympathy is sterk ingeteeld naar de 08-553 van Ad Schaerlaeckens, directe zoon van Home Alone. Moeder van Beauty 07 is gekweekt door vriend Siebren Wierstra uit diens Harris 73, die uit een zoon komt van Harry van Jan Hooymans x dochter van zijn Super AS.

Siebren kweekte uit die Harris 73 ook al de 2e beste jaarling van Nederland in 2015 volgens de Pipa Ranking en uit de 72, nestzuster Harris 73 vloog een kind enkele weken geleden nog de 1e tegen 7582 duiven!