maandag 11 juni 2018

Nakweek

Deze week weer een aantal leuke referenties over nazaten van hier aangeschafte duiven. Er zijn niet veel duiven van mijn hok verspreid maar in verhouding al heel wat mooie prestaties mee geboekt waaronder kop in groot verband. ( http://pigeon-fever.blogspot.com/p/resultaten.html)

Daarbij speelt de lijn van de Schele van de Jaarling x Kamikaze, aangeschaft via Hermans van den Branden een belangrijke rol. Uit de Schele x Kamikaze 4 stuks (Lotus, Lexus, Justice en Fireball) en uit de Schele x Tinkerbel, Scheeltje 97 waarmee is gekweekt. Uit alle 5 zijn al goede duiven gekomen en nu blijkt de nakweek ook steeds vaker top te zijn.

Een jonge duif uit Lexus
 Uit Lotus kweekte ik o.a. 2 jonge duiven die bij Miel van den Branden allebei een 1e in de Union Antwerpen vlogen vandaar dat het koppel daarna de naam Unionkoppel kreeg, Overigens had Miel van den Branden in 2017 de 1e asduif jong in de Union met een duifje wat hij eveneens kweekte uit een duivin van hemzelf uit de Schele x Kamikaze….Uit Fireball kwam o.a. mijn 1e in de finale van de BM, uit Lexus de 2e in de semifinale van de BM, verder Trigger en Dorian, uit Justice ook een stel kopduiven op de verschillende vluchten w.o. Marrit met 3 x 1e en uit Schele x Tinkelbel o.a. Spider die als jaarling ook 2 x teletekst pakte op de eendaagse fond.
 
Uit Fireball zijn inmiddels prachtige nazaten gekweekt waarvan er een naar de comb.Huisman ging die er hun Kiki uit kweekte met een o.a. een 1e tegen 9200 duiven en ook nazaten van het Unionkoppel laten zich ook steeds vaker in de schijnwerpers zien. Miroslav Vidhold uit Slowakije is een topspeler en won o.a. al de finale van de Golden Algarve en had ook verschillende Olympiadeduiven. Hij schafte bij mij 2 jongen uit het Unionkoppel aan. Uit één daarvan kweekte hij vorig jaar een 1e prijswinnaars in groot verband en zijn 1e duif op de Great Derby Algarve.

Dit jaar weer een 1e in groot verband met een nazaat en ook stuurde hij een kind naar de Victoria Falls éénhoksrace waar de duiven ook als jaarling worden doorgespeeld. Hij kweekte uit een duivin van het Unionkoppel Tank 59 en die is na 20 races niet alleen nog steeds in de race, maar staat nu ook 4e asduif van alle ingezonden duiven….Ook Ad de Jong heeft een fijne doffer uit het Unionkoppel en kweekt er uitstekend mee, zie onderstaand stukje tekst op zijn blog van deze week..

De altijd leeswaardige blog van Ad de Jong : http://addejongheukelum.blogspot.com/