maandag 25 juni 2018

Top!

 Zaterdag werd in heel Nederland een prachtige Nationale dagfondvlucht gehouden, verdeeld over 4 sectoren. In sector 3 vlogen maar liefst 12.511 duiven en deze pittige vlucht werd grandioos gewonnen door Wil en Falco Ebben met hun prachtige kraswitpendoffer genaamd Linus 994! Tevens was hij de snelste van alle sectoren, echt geweldig voor hun kleine maar fijne hok. Linus komt rechtstreeks uit de supercrack Indy die Falco als ei haalde bij Ad Schaerlaeckens. De vader van Linus vloog zelf ook een 1e NPO tegen 16.971 duiven en is een zoon van sterkweker Cyrus die Falco kweekte uit zijn andere stamduif Roosje.

                  
 Zelf haalde ik bij Falco ook een prachtige zoon van Cyrus die de doffer werd van het geweldige Unionkoppel. Dit koppel zit nu bij vriend Siebren Wierstra. Wij schuiven veel met verschillende duiven. Sommigen zijn top op de reguliere vluchten maar minder geschikt voor de éénhoksraces, maar ook andersom.

Met name voor de éénhoksraces heb je toch een bepaald type duif nodig die zich kan handhaven op hokken met soms tot aan 5000 mede hokgenoten. Een te lieve duif bv heeft daar geen leven en zo zijn er meer facetten die een rol spelen. Ook van Siebren zitten bij mij een paar zeer fijne duiven op het hok die zo het lijkt, voldoen aan de eisen voor een succesvolle éénhoksracer.

Uit een stel goede koppels, zoals het Union koppel, Penneke 92 en de duivin die ik bij Ad Schaerlaeckens mocht uitzoeken, zijn dit voorjaar een 6 tal jonge duiven gekweekt die Falco gaat uit testen op zijn eigen hok. Falco weet altijd het maximale uit zijn jonge duiven te halen dus voor ons en hem ook interessant om te kijken hoe ze zich daar handhaven.
 

De machtige Blauwe Cyrus, doffer Unionkoppel en directe zoon van Cyrus...