woensdag 4 juli 2018

Warm én kopwind

Komend weekend voor veel melkers misschien wel hét hoogtepunt van het jaar wat betreft de eendaagse- en overnachtfond. Voor bijna alle afdelingen een 600 km vlucht en dan natuurlijk Barcelona voor de zware fondspelers. Niet iedereen heeft er op ieder moment duiven voor zitten of de conditie op de hokken om er aan mee te doen. Maar het is ook al prachtig om als duivenmelker de nationale en internationale verrichtingen te volgen.


Het worden pittige maar eerlijke vluchten zoals het er nu uitziet met grotendeels kopwind en zomerse temperaturen. Omstandigheden waar vooral de conditie en vorm de doorslaggevende factoren zullen zijn. Naast de kwaliteit natuurlijk, maar wel in deze volgorde denk ik. In ieder geval veel succes aan alle deelnemers. Ik gun een ieder de (duiven) dag van zijn leven...

Ook voor veel melkers dit weekend de eerste africhtingen van de jongen waar al weer veel rumoer over is. Wel of niet lossen en vooral op welke tijdstippen. Ikzelf behoor bij de groep die van mening is dat zo vroeg mogelijk lossen van de jongen de voorkeur verdient zodat ze voor acht uur weer op de hokken aanwezig zijn. Gewoon je gezonde verstand volgen en dat betekent met de jongen: niet te veel duiven in de mand én in de vrachtwagen en zo vroeg mogelijk er uit.

 Maar daar denken sommige geleerden kennelijk anders over en staven dat met onbegrijpelijk jargon wat geen hout snijdt.

  Ik ben het helemaal eens met wat Ad Schaerlaeckens daarover op zijn blog schrijft: http://www.schaerlaeckens.com/