dinsdag 7 augustus 2018

Eerste finales

De eerste 2 finales in Sofia en Griekenland zitten er op. Beiden zijn ideale races om duiven te testen omdat het inschrijfgeld redelijk is en vooral omdat de verzorging van de duiven op beide races optimaal is.

Ook wij hadden duiven van voornamelijk nieuwe jonge koppelingen ingestuurd waarvan sommigen zich al een paar keer aan de kop van de uitslag lieten zien. Maar het draait uiteindelijk allemaal om de finale, want alleen aan de hand van die prestatie kan je verder bouwen. Het waren zoals verwacht beide zeer zware finales. In Griekenland vielen 3 duiven tegelijk die precies de 1000 meter haalden. De eerste 7 duiven kwamen maar liefst uit 7 verschillende landen!


In Sofia maakte de eerste duif ruim 1100 meter en hadden wij de 2e Nederlandse duif en 34e totaal. In Griekenland de 6e Nederlandse duif en 70e totaal. Verder in Sofia van de Nederlandse inzendingen hadden we de 1e en 2e asduif.  Petje af voor elke jonge duif die er doorheen kwam onder deze omstandigheden in ruig bergachtig gebied. Dé verrassing voor ons was dat onze eerste duif in Sofia én in Grielenland uit hetzelfde koppel kwam en zelfs nestmaten waren en wel uit het koppel Purple Rain x Golda 10
 
Purple Rain
 Purple Rain komt van het hok van Paul van de Berg & Zn en is volle broer van Athos die op de zwaarste One Million Dollar race van de laatste jaren in Zuid Afrika, waar er de eerste dag maar 52 duiven doorkwamen, de 1e Nederlandse duif was en in het totaal klassement de 17e prijs pakte.

Golda 10 komt van het kweekhok van Willie van de Goorbergh en Paul Couwenberg uit hun sterkweker Casanova, die gekoppeld stond tegen miss Unbelievable, die als jong al teletekst (7e NPO Gien) speelde en als jaarling op een pittige Issoudun de 1e NPO tegen 7254 duiven