dinsdag 24 juli 2018

In volle gangDe 4 one loft races waar ik dit jaar aan mee doe zijn inmiddels allemaal bezig met de trainingen en of races. In Griekenland en Bulgarije respectievelijk de AS Golden race en Sofia One loft race. In beide landen zitten de trainingen en races er op met de finale a.s. weekend in het vooruitzicht. Afgelopen week waren de semi finales waarbij we de beste prestatie in Sofia behaalden met de 1e Nederlandse duif, 11e plek totaal en alle 8 van de 8 ingekorfde duiven terug binnen de eerste 615 duiven. Er waren nog 1455 duiven in de race voor de semifinale.
 

klik op de foto voor een vergroting

In Krakus, Polen zijn de eerste 3 trainingen inmiddels ook achter de rug en ook in Golden Algarve Portugal, is men gestart. In de Golden Algarve hebben we een mooie ploeg zitten. Het is sowieso de grootste van Europa (ca. 5000 duiven, waarvan ongeveer 700 Nederlandse) en ik denk zeker top 3 wereldwijd wat concurrentie aangaat.

Het inschrijfgeld is pittig waardoor men vanuit de meer dan 30 verschillende landen ook alleen van z’n beste duiven instuurt en weinig probeersels. De hoklijst is op z'n zachtst uitgedrukt best imponerend: http://www.goldenracealgarve.com/loft-list-2018?lang=en
 
Ieder jaar zoek ik één race uit waar ik een ploeg van rond de 20 duiven naar toe wil doen. (Dit jaar is voor de Golden Algarve gekozen met 23 ingezonden duiven) Normaliter mag je blij zijn als je in de finale de helft van de ingezette duiven nog in de race hebt en om de finale in te gaan met een stuk of 10 duiven is heel wat leuker als met 1 of 2 duiven.


Je hoort regelmatig dat het allemaal erg duur is en het is inderdaad veel geld wat je bijvoorbeeld voor inschrijving in Algarve kwijt bent. Het scheelt letterlijk echter al de helft als je het inschrijfgeld met iemand anders kunt delen of wellicht zelfs met een groepje van een paar man/vrouw.

 Daarnaast heb je verder geen omkijken meer naar de duiven dus ook geen voer, vracht, medicijnen en vooral kost het minder tijd in de mooiste periode van het jaar. Niet inkorven, geen duiven los laten etc. Zet deze kosten van een heel seizoen van je duiven maar eens onder elkaar. Dan vallen de kosten van een paar éénhoksraces wel mee, zeker als je daarnaast niet mee doet aan de normale vluchten. Ik wil niemand overhalen om ipv normale vluchten aan éénhoksraces mee te doen maar voor sommige mensen die door omstandigheden anders zouden moeten stoppen kan het een mooi alternatief zijn... Hieronder een startfilmpje van Golden Algarve 2018:
 

https://www.youtube.com/watch?v=i3g0a5UyPeM