zondag 7 oktober 2018

Testen

Vorig jaar hadden Siebren Wierstra en ik voor het eerst gekweekt uit de Jonge Diamant (NL16-497) die ik bij Ad schaerlaeckens mocht uitzoeken en waar toen al gelijk 2 eersteprijswinnaars uitkwamen.

Dit jaar hadden we een paar jongen gekweekt voor Falco Ebben om te kijken of ze zich konden handhaven tussen het Schaerlaeckens-Indy geweld op zijn hok....

Siebren met een van de jonkies
De NL16-497 van Ad Schaerlaeckens stond gekoppeld aan topdoffer Epke II van Siebren, eveneens voornamelijk uit het oude A.S soort, lijn Vechter x Diana.

De duifjes deden het niet onverdienstelijk met o.a. een 18e NPO en op de laatste vlucht vanaf Melun 419 km, was een zoon uit dit koppel Falco zijn 3e duif en speelde de 8e NPO en teletekst.
 
 Een leuk experiment en bewijst dat er nog steeds progressie in de kwaliteit zit, zoals ook op andere hokken weer bleek en waar we binnenkort nog op terug komen zullen komen…
 

 
De keuze is gemaakt, een duifje naar mijn hart dat ik destijds bij Ad Schaerlaeckens mocht uitzoeken Achteraf bleek hij uit dezelfde duivin te komen waar ook het duifje uitkomt dat op de Gouden Duif nog 16.000 euro opbracht. Soms zit het mee, soms zit het tegen, duivensport ten voeten uit.