vrijdag 12 oktober 2018

Record

Het houden van Koi karpers heeft verschillende raakvlakken met het houden van postduiven. Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen maar toch is het zo. Met name in Japan is het een hobby met aanzien, waar mensen hun hele ziel en zaligheid in leggen. De kunst is om vissen te kweken met een perfecte bouw, kleurdiepte en kweekwaarde. Die vissen zijn net als onze topduiven erg bekend maar ook zeldzaam.

De Japanners zijn de absolute top op dat gebied en de beste vissen zijn een vermogen waard. Ik denk dat we met de absolute topduiven diezelfde kant opgaan en dat het plafond nog lang niet bereikt is. Als je een Koi houder bezoekt mag je vaak pas na een aantal bezoeken zijn vissen bekijken en wat ik erg mooi vind is dat de topvissen nooit Japan verlaten, ongeacht de prijs die ervoor geboden wordt. Zou mooi zijn als dat met topduiven in de Benelux ook zo was…..

Deze wereldberoemde topvis werd vorige week verkocht voor een recordbedrag van meer als 1,5 miljoen (!) euro. Je begrijpt dat een dergelijke vis niet met oud brood wordt gevoerd....Hier een filmpje van de veiling op z'n Japans.....: https://www.youtube.com/watch?v=gGY2k39pebo