zondag 18 november 2018

Nogmaals Spirulina

Als duivenliefhebber kan het nooit geen kwaad om ook eens buiten het duivenwereldje rond te kijken naar liefhebbers die, al dan niet hobby-matig, andere dieren houden.

Zoals de meesten weten gebruik ik al verschillende jaren Spirulinapoeder voor mijn duiven.
Het is een micro-algensoort die in poedervorm wordt verkocht. Kost bijna niks, maar dit natuurproduct heeft een sterk positief effect o.a. op de kwaliteit van het sperma.

Francois Bernar, specialist in onder meer kunstmatige inseminatie bij vogels en duiven, maar ook deskundige op het gebied van invriezen van sperma, was hier destijds erg enthousiast over. Hij zag bij zijn proefdieren, waaronder duiven, o.a. een sterke verbetering van de spermakwaliteit nadat een paar weken Spirulinapoeder aan het voer was toegevoegd.
Een goede kweek begint met ouderdieren die in blakende gezondheid verkeren. Simpel maar o zo waar..

Via een vogelvriend kreeg ik een doorlink naar een stuk over Spirulina, beschreven door een toonaangevende kanariekweker, die eveneens een aantal opzienbarende ervaringen beschrijft... http://www.woutvangils.be/allerlei-zaken/580-spirulina

Doe ermee wat je wil. En om te voorkomen dat ik 200 vragen krijg waar je het kunt kopen...Hieronder de webshop waar ik het altijd bestel. Let wel op dat het biologische poeder betreft...Enne, voor de duidelijkheid... Ik heb geen enkele betrokkenheid met verdelers of wat dan ook… :) Spirulina-webshop:
https://www.spiruella.nl/https-www-spiruella-nl-superfoods-algen-en-zee-spirulina-poeder-html.html