maandag 12 november 2018

Record verkopingen

Enorme bedragen werden en worden weer geboden voor verschillende verkopingen met als hoogtepunt, wat het totaal bedrag betreft, natuurlijk die van Gaby Vandenabeele. Ruim 6 miljoen euro voor ruim 800 duiven, maar ook de Golden Ten kwam op dat niveau als je het vertaalt naar 800 duiven. Ook daar ruim 1 miljoen euro maar dan wel voor ruim 150 ipv 800.

De één noemt het idioot, de ander prachtig. Kennelijk zijn er veel mensen in, met name, Azië die geld teveel hebben en dat uit willen geven aan hun hobby. Tenminste daar ga ik van uit alhoewel dat soort mensen die hun vermogen met zaken doen hebben verdiend ook vaak hun duiven na verloop van tijd als een zakenobject gaan zien, vooral als de resultaten uitblijven.

Proficiat aan Gaby en Pipa

Mensen met geld teveel zijn vaak gewend in alles hun zin te krijgen en als er dan een serie duiven professioneel wordt gepresenteerd en de Hebfactor wordt geactiveerd, willen ze zo’n duif gewoon hebben. Je hebt er dan maar 2 nodig die hetzelfde denken. Geld speelt geen rol immers.

Ik zie het niet als een bedreiging voor de sport zoals je wel eens hoort want het is nog steeds mogelijk om voor normale prijzen aan steengoede duiven te komen.  Alleen moet je wel je verstand gebruiken en iets meer geduld hebben. Aan het eind van het seizoen kan je bv zelfs op de best presterende hokken vaak voor een normaal bedrag uit de beste duiven de laatste eieren mee nemen. Je moet dan wel een seizoen langer wachten voordat je er mee kunt kweken maar wat maakt dat uit?

Er zijn manieren genoeg en met een positieve instelling zonder vooroordelen t.o.v een kampioen sta je regelmatig versteld hoeveel melkers je best willen helpen. Maar dan moet je ze natuurlijk niet gaan vragen om jongen van de 1e en 2e ronde en bij binnenkomst gelijk andere melkers zwart gaan maken zoals je regelmatig ziet.

Het hoogtepunt van de verkoping was natuurlijk New Bliksem met een opbrengst van maar liefst 376.000 euro...

Al met al is het knap van de verkopende partijen om zulke resultaten te bereiken en daar komt meer bij kijken dan als op het eerste gezicht zou lijken. Petje af voor dat soort zakenmensen. Doe het maar na zou ik zeggen...

 Op elk hok zitten (ongeacht het aantal) maar een paar echt interessante duiven en de kunst bestaat er in om de kopers te laten geloven dat die andere 95 % mogelijk bijna net zo goed zijn als de echte toppers. A is immers een broertje van B en weer een neefje van C etc. Niemand dwingt je om dat te geloven en kopen is niet verplicht. En al zouden het allemaal goede zijn dan nog is het geen garantie dat de koper er mee gaat knallen. Je koopt immers de melker er niet bij en dat is gelukkig nog steeds essentieel en daardoor bestaat onze sport ook nog steeds.

 En geloof me de mensen met de grootste mond die dit soort verkopingen verketteren zouden maar wat gelukkig zijn als Pipa of de Duif bij hen zou aankloppen om van hun duiven een ronde jongen te mogen verkopen....Want ook in de duivensport is jaloezie van alle dag...

Dus zeker geen bedreiging voor de melker met een kleine accomodatie of beurs. Dit in tegenstelling tot de megahokken die, hoe mooi sommigen dat ook trachten recht te praten, wél een echte bedreiging voor de gemiddelde melker zijn.