woensdag 20 maart 2019

Andere duivin

Lexus mag ik momenteel wel bestempelen als een fijne kweker denk ik. Hij gaf met verschillende duivinnen al echte kopduiven op de gewone, maar ook op de éénhoksraces. Was o.a. ook de vader van Harmony die de 2e plaats in de zware semi-finale van de Belgian Masters tegen het kruim van de duivensportwereld won, maar ook vader van andere toppers zoals Trigger, Rocky en DorianLexus (r) met zijn nieuwe vlam, zusje Spider 02 . Als koppel lijken ze erg goed bij elkaar te passen. Ze zitten nu te broeden op eieren van de derde ronde en als alles naar wens verloopt gaan de jongen naar de Golden Algarve 2019 in Portugal


 Ook kreeg ik 2 maanden geleden nog een referentie van iemand die uit een zoon van Lexus, een duif had gekweekt, die al 3 eerste prijzen won. Lexus is overigens de nestligger van Justice die o.a. vader werd van Marrit van Klaas de Jong uit EE, maar ook broer van Lotus de duivin van het Unionkoppel.

Ze hebben allemaal als vader de Schele van de Jaarling die weer een volle broer is van Athena van Rik Hermans waar hij o.a. een 1e nat. Bourges uit kweekte. Uit een dochter van Athena komt de beste en duurste Pioneerclub racingduif ever, die voor 2,8 miljoen werd verkocht maar bv ook de 1e asduif van de Golden Algarve 2017. Kortom momenteel een van de betere toplijnen in de internationale duivensport.

Voor de derde ronde van dit jaar heb ik Lexus nu gekoppeld aan een andere duivin. Zij is een volle zus van Spider 02 die in 2017 de 14e speelde in de finale van de Golden Algarve en 20e asduif werd. Dit blauwe duivinnetje via M. Vidhold, winnaar finale Golden Algarve 2014,  staat me bijzonder aan en komt nog uit een rechtstreekse duivin van Ad Schaerlaeckens van 2009 uit de superlijn van Ace Four, zijn zoon Home Alone en zijn broer de “230”.

De vader van dit duivinnetje is een rechtstreekse van Jespers Vanderwegen en is volle broer van de cracks Ramona, Romario en Maaike allemaal kopvliegers op de grote Nationals en hebben allemaal als moeder de 500 duivin die zij kweekten uit hun Kleine Dirk van zn Bourges (Dirk van Dyck)  x hun beroemde stamduivin Fleur, ook rechtstreeks Ad Schaerlaeckens uit Zoon Ace Four x Dochter Home Alone...

Dit is Trigger een dochter van Lexus x Titan. Zij won in 2017 de 17e in de finale van de Algarve Great Derby met iets meer als 1 minuut achterstand op de winnaar. Op deze foto was ze 5 weken oud,  net voordat ze vertrok naar Portugal. Tijdens de veiling na afloop, werd zij gekocht door de bekende Duitse éénhoksracer Markus Soellner.