zondag 24 maart 2019

Referentie

In mijn laatste stukje schreef nog dat Lexus een volle broer is van Lotus, de duivin van het Unionkoppel.  Ad de Jong schreef vandaag een leuke referentie op zijn blog...Hieronder het stukje vanaf zijn site:

De blauwe is de 18-5128879 van Jort
Jorit Engberts

Vorig jaar was ik een duifje van het hok kwijt geraakt en dat zal wel meer gebeuren zal u denken. Op maandag of dinsdag kon hij voor het eerst naar buiten en zaterdagavond een berichtje dat er een duifje was opgevangen in Hoornsterzwaag door Jort Engberts.

Nooit van gehoord van dat plaatsje , het ligt in de buurt van Heerenveen  (Friesland ) hoe is het mogelijk. Het beestje piepte nog en had de dons nog op zijn kopje. Was me te ver om op te halen en daarom mocht Jort hem uitwennen wat makkelijk ging met een pieper.

Jort ging er mee vliegen en laat deze duif nu mede mogelijk heeft gemaakt dat Jort 
1e  Generaal Jeugd Afdeling 11 ( Friesland ) is geworden. Laat nu dit duifje een volle zus hebben de 674 die vliegt bij Ron & Dennis van Veggel en in 2018 1e Duif Kampioen Allround Afdeling 7 is geworden en ook 9e Duifkampioen bij WHZB/TBOTB. De vader van deze duiven komen uit het Unionkoppel van Henk Simonsz en de moeder uit de Krukdoffer x Shakira  1e Nationaal Duifkampioen Jong. Toch prachtig dat mede door dit duifje Jorit op de hoogste trede bij de jeugd in Friesland heeft gestaan. Jort gaat in 2019 vliegen onder de naam A J & Jorit Engberts. Ik wens jullie veel succes het komende seizoen en dat je veel van de duiven mag genieten.
 
Elke week staat er weer een nieuw artikel op zijn blog: http://addejongheukelum.blogspot.com/