donderdag 11 april 2019

Rustig an

Internet is natuurlijk een fantastisch medium en je kan net zoveel info vinden over onze geliefde sport als je maar wil. Het ene moment zit je in de Verenigde Staten op iemand zijn site te kijken en een paar tellen later bij een melker in Duitsland zijn beste kwekers te bewonderen. Ook zitten er veel interessante sites bij waar je aardig op de hoogte kunt blijven van de stand van zaken binnen de duivensport.

Sommige sites zijn op zijn tijd best kritisch en dat heeft zeker een functie om de boel scherp te houden. Het is nog niet zo lang geleden dat we voor de nieuwsvoorziening volledig afhankelijk waren van de bladen en als je iets wilde aankaarten kon dat alleen maar via een ingezonden brief. En dan maar hopen dat die brief in het straatje paste van de hoofdredacteur, anders werd hij niet eens geplaatst. Wat dat betreft zijn de lijnen veel korter en directer geworden en kan iedereen zijn mening verkondigen.

De duivensport geeft mij veel positieve energie. Daarvoor hoef ik alleen maar een uurtje bij mijn kwekers te gaan zitten en te genieten van hun (vermeende) kwaliteit. Zoals deze zelfgekweekte prachtdoffer uit Purple Rain bijvoorbeeld. Daar word ik echt blij van..


De andere kant van het verhaal is nu dat sommigen niet goed met die vrijheid van het internet kunnen omgaan en het soms nodig vinden om met name bestuurders voor alles en nog wat uit te maken. Ik kan me voorstellen dat iemand met een goede verantwoordelijke baan het wel uit zijn hoofd laat om een bestuurders functie binnen de duivensport te vervullen.

Voor je het weet word je door een of andere gefrustreerde onbenul op social media na een slechte vlucht voor oplichter of nog erger uitgemaakt en met Google op de achtergrond raak je zo’n beschuldiging nooit meer kwijt. Het zal mede daardoor steeds moeilijker worden om mensen voor dit soort functies te krijgen en dat speelt niet alleen in de duivensport maar in alle soorten van verenigingen. Heb je een week hard gewerkt, wil je lekker van je hobby genieten en wil je niet al die drek over je heen krijgen. Daar ben je gauw van genezen, toch? 

Dus wees zuinig op de bestuurders die hun nek nog wel durven uit te steken…