dinsdag 2 juli 2019

Update Engeland


Voor het eerst dit jaar doen we mee aan een éénhoksrace in Engeland die een goede naam heeft onder de melkers aldaar. De eigenaar Gary Tomlinson staat er om bekend dat hij samen met zijn vrouw de duiven een super verzorging geeft. De finale is desondanks soms erg pittig, mede omdat de duiven dan vanuit Frankrijk terug moeten vliegen naar Engeland.

Eerlijk gezegd heb ik liever een wat pittiger finale om de eenvoudige reden dat mijn duiven zich daar in het algemeen  beter bij voelen.

Deze race is best prijzig om aan mee te doen. Doordat er een maar een beperkt aantal duiven kunnen worden ingeschreven (max. ruim 700) zal het inschrijfgeld per duif ook hoger worden, wat ook weer invloed heeft op de gemiddelde kwaliteit die wordt ingestuurd. Daar stuur je dan echt geen probeersels heen.

Gary maakte op een typische Engelse regendag een rondje door de hokken en onderstaand filmpje waarbij je een goed beeld krijgt hoe het een en ander er uit ziet en hoe de duiven erbij zitten. Wij hebben er 9 ingestuurd en ondanks dat het totaal aantal inmiddels is geslonken tot 600 duiven, zitten ze er van ons gelukkig allemaal nog...