maandag 30 september 2019

The day after...

De finale van de Golden Algarve is weer achter de rug. Duizenden melkers waren getuige van een race onder prachtige omstandigheden qua weer en accommodatie. Om 8 uur lokale tijd werden de 3522 duiven gelost op een afstand van 505 km vanaf de hokken in de Algarve en om 15.18 lokale tijd liep een Duits duivinnetje met de naam Lena als eerste over de antenne..

Het zou een taaie eerste finale dag blijken. Slechts 391 dappere vliegers wisten het hok voor zonsondergang te bereiken waaronder 2 van ons.

Niet keivroeg maar wel bv 2 duiven vóór grote concurrenten zoals bv de Amerikaan Mike Ganus en de Duitser Steffl. Ook Alfons Klaas had er maar 1 duif door op de eerste dag.

Onze eerste duif Raker 62 kwam rechtstreeks uit Moonraker x een duivin van Siebren Wierstra uit zijn topkweker Epke. De 2e was Darter 72 die ik kweekte uit een zoon Adka van Miroslav x het Wringertje van Comb. van den Goorbergh. Uit een dochter van Adka kwam ook de winnaar van de finale in 2014..

Gelukkig kwamen ze de 2e dag goed na en zondagavond stond de teller al op 1800 duiven waaronder 10 van ons en ze druppelen nog steeds binnen en dat gaat ook nog wel een tijdje door.

Zoals gezegd werd de zege behaald door een blauwband duivinnetje van het Wofsbergteam uit Duitsland. Een fantastische prestatie.

Leuke was dat ik vorige week nog een stukje schreef over de  autowinnaar van de semifinale van Miroslav, gekweekt uit zijn rechtstreekse Schaerlaeckens duiven. Aan het eind van dat stukje schreef ik het hieronder geplaatste stukje tekst:
 

Op Pipa stond al een mooi verslag van de overwinnares en haar afstamming…. Geloof het of niet maar zij is gekweekt uit dochter van diezelfde Romario….Straf…
Voor meer nieuws over de finale: https://www.pipa.be/nl/newsandarticles/news/final-race-golden-algarve-2019-live-updates-pipa-race-day-pigeons-liberated