maandag 13 januari 2020

H van Agtmael


Herman toont hier de NL12-419 een van zijn zeer speciale, ingeteelde, Wanroyduiven 

Afgelopen weekend heb ik in alle rust de duivenkolonie van Herman van Agtmael uit Schilde (B) bekeken. Herman staat bekend als een kenner van de basisduiven die de beste moderne West Europese fondduiven hebben voortgebracht. Hij kent ze niet alleen van binnen en buiten maar heeft ze ook zitten…. Bloedlijnen die ieder jaar opnieuw weer domineren op de zware fond. Zo kweekte hij bijvoorbeeld de laatste 8 kinderen direct uit de wereldberoemde Paasborst. Deze dubbele nationale winnaar sleet bij Herman zijn laatste dagen op de hokken, maar ook de andere lijnen die er zitten zijn stuk voor stuk uniek.
 

Oog van het fenomeen de New Witbuik….

Zo kreeg ik o.a. een stel duiven in handen die zwaar ingeteeld waren naar de basisduiven van van Wanroy en diepe indruk maakten.

Superster van het hok is natuurlijk de internationale topkweker de New Witbuik. Vloog zelf de 1e nationaal Barcelona in 2012, maar blijkt als kweker eveneens een fenomeen.

Ik laat alle indrukken eerst eens bezinken en kom er later nog eens uitgebreid op terug, want wat daar zit aan fondkwaliteit heb ik nog maar zelden op één hok bij elkaar gezien….