zaterdag 4 april 2020

Moeilijke tijden

De hele wereld lijkt momenteel in verwarring. De toekomst is nu moeilijk te voorspellen, zelfs als je het over een paar maanden hebt...Plannen maken is bijna onmogelijk. Het enige wat werkt is rustig blijven en zoeken naar creatieve oplossingen.

Dat geldt eigenlijk voor alles op dit moment, ook voor de duivensport. Alhoewel dat nu wel het kleinste probleem is natuurlijk… Maar we blijven melker en hebben allemaal geprobeerd mooie jongen te kweken, nieuwe koppelingen uit te proberen en willen ondanks alles graag genieten van onze sport.

Dit jonkie zit met zijn moeder al naar buiten te kijken en is er aan toe om te worden ingestuurd naar een One Loft Race. Ik hoop dat ze een eerlijke kans krijgt want het is een nieuwe koppeling waarvan ik graag wil weten of het pakt. Haar vader is winnaar van de finale 2019 in Sofia en haar moeder (die naast haar staat) is volle zus van Purple Rain…


Probleem is alleen wat worden dit jaar de mogelijkheden om te kunnen spelen en testen? Niemand die het zeker weet. Ook met betrekking tot de One Loft Races is er veel bevroren in die zin dat er nauwelijks kan worden aangeleverd.

De finales waar soms duizenden melkers op af komen lijkt me op dit moment helemaal uit den boze maar als men het voor elkaar krijgt de duiven op de OLR hokken te krijgen dan is er nog veel mogelijk. 

Veel hokken zitten inmiddels vol  met duiven die eigenlijk op de planning stonden om aangeleverd te worden. We gaan het zien.

Ook de hazen hebben het voorjaar in de bol en zoeken elkaar op zoals deze twee op de nog kale stukken grond.. Komende week zullen er ook weer veel trekvogels arriveren om hier te komen broeden. Wat dat betreft is het een prachtige tijd...   (voor het origineel klik op de foto)

Positieve is dat er prachtig weer aan zit te komen en de aarde zal gaan bruisen van energie bij mens dier en de rest van de natuur. Hopelijk gaat dit ook de kracht van het virus drukken maar ook dat weten we niet zeker. Alles in de natuur staat op scherp. Probeer gezond te blijven, sterkte voor de mensen die het nodig hebben en houdt moed!