zaterdag 20 maart 2021

Gaaf

Als anderen succes met je duiven hebben is minstens zo leuk omdat je dan zeker weet dat je met de opbouw van je duivenbestand op de goede weg bent. Wat dat betreft zijn One Loft Races natuurlijk ook erg goede graadmeters omdat daar voor elke duif de omstandigheden gelijk zijn. Geen voordeel van systeem, ligging of wat dan ook.


Er zijn dan ook weinig grote namen die er aan mee durven te doen en er vallen er ook regelmatig bekende hokken door de mand omdat ze daar niet verder komen als de middenmoot. De bekende programmaspelers die het wel aandurven neem ik de hoed voor af. En die zijn er ook genoeg.

Afgelopen week speelde van Wijngaarden op TR6 de 1e tegen 1753 duiven op de winterrace van Algarve Great Derby. Hij kweekte zijn winnaar uit Bradley 74, een duif van mij die op de Dapirace in Denemarken een 6e speelde op een knockoutrace en een 28e in de finale. Erg leuk voor van Wijngaarden die inmiddels heel wat kwaliteit op zijn hok heeft zitten...

De presentatie van Casa 86 op Pipa. Voor het originele formaat klik op de foto

Ook zag ik op Pipa nog een verkoop van de Belgische sterspeler Stefaan Lambrechts die in 2020 nat. kampioen van BelgiĆ« jonge duiven GHF werd. Een door mij gekweekte duif genaamd Casa 86, had volgens de site van Pipa een belangrijk aandeel in het behalen van het Nat. Kampioenschap en werd tevens 3e nat. Asduif GHF.

Op Pipa moeten ze er kennelijk nog aan wennen dat ook in Nederland goede duiven zitten :) Casa 86 werd met ringnummer en al genoemd alleen stond er een B voor het ringnummer in plaats van NL. De gepubliceerde stamboom klopte dan weer wel. Casa 86 (NL20-1062086) was echt een toppertje en vloog op de grote Nationals in Belgiƫ o.a.

5e nat. Chateauroux tegen 20.789 duiven

3e Sermaines tegen 2.182 duiven

70e nat. Bourges tegen 28.551 duiven

114e nat. Chateauroux tegen 15.322 duiven

Een volle zus van Casa 86 vloog overigens kortgeleden in Thailand nog de 15e in de semifinale....


Een leuke plaat van vandaag van de ouders van Casa 86 genaamd Simba x Spikkel 32. Geen professionele foto maar zo even gemaakt met de telefoon. Dit soort foto's zijn niet de allermooiste maar je krijgt wel een beter beeld als die strakgesneden modelplaten die allemaal hetzelfde zijn