zondag 15 juli 2018

Super start

 Fantastische start met de jonge duiven voor Siebren Wierstra. Zoals het nu lijkt in afd. 11 district 2  de 1e tegen 8506 duiven en 31 prijzen van de 37 ingekorfde duiven zonder verliezen. In ieder geval een teken dat het met de gezondheid wel goed zit. Bij zijn eerste 10 kwam de helft van de duiven uit het Unionkoppel of kinderen daarvan.

Ik denk dat je zachtjesaan wel kunt stellen dat het een geweldig goede bloedlijn is en niet alleen met de nazaten van het Unionkoppel (2 kinderen wonnen ook al een 1e in de Union Antwerpen) welke wordt gevormd door Blauwe Cyrus x Lotus. Vorige week ook op andere hokken topprestaties met dezelfde lijn.

De duivin van het Unionkoppel genaamd Lotus uit de Schele x Kamikaze

  Zo speelde vriend Miel van den Branden in België de 1e provinciaal tegen 1088 duiven op Chateauroux die hij kweekte uit een broer van Lotus. Allemaal nazaten van het kweekkoppel van Hermans-van den Branden: Schele van de Jaarling x Kamikaze. Zowel Lotus als de kweekdoffer van Miel komen uit hetzelfde koppel maar ook bv Lexus, Justice, Fireball komen uit de Schele x Kamikaze en hebben allemaal al goede duiven gegeven.

De kers op de taart was vorige week voor Rik Hermans, die de snelste duif had in de Union Antwerpen tegen 1561 jongen en 1225 oude duiven. De moeder van de winnaar komt uit Athena en dat is een volle zus van de Schele van de Jaarling. Ook interessant om te vermelden dat Rik in 2016 de 1e nat. Bourges speelde tegen 28.078 duiven en dat de winnaar rechtstreeks uit Athena kwam. Ook de moeder van de 1e asduif van de Algarve Golden éénhoksrace 2017, waar met ruim 5000 duiven werd gestart, komt uit dochter Athena… Allemaal recente prestaties en ik heb voor heel wat mindere prestaties en nakweek duiven enorm opgehemeld zien worden…. :)

Nike, 1e nat. Bourges rechtstreeks uit Athena, volle zus van de Schele van de Jaarling

 De Schele van de Jaarling komt overigens uit 2 superkwekers en wel de Jaarling Dondersteen die uit een zoon van de Kannibaal van Dirk van Dijck komt gekoppeld tegen een dochter van Bubbles. Dezelfde Bubbles met wiens nazaten Bas Verkerk regelmatig de afdeling op de kop zet en die hij rechtstreeks haalde bij Ad Schaerlaeckens. Altijd weer verbazend om te zien hoe nauw goede duiven vaak aan elkaar verwant zijn