donderdag 12 juli 2018

Richting finale


Klik op de foto voor een vergroting
 De finales in Griekenland en Sofia Bulgarije komen snel dichterbij. Vandaag in beide landen de 3e van de 4 races vóór de finale. Er zijn inmiddels aardige klappen gevallen. De eerste 7 trainingen tot 90 km nauwelijks verliezen ondanks zeer hoge temperaturen maar door altijd te lossen tussen 6 en 7 uur in de ochtend ging dat prima. Met de gezondheid niks mis daar. Maar het traject wordt ook steeds moeilijker met in beide landen bergen tot 2 km hoog op de route en dan gaat de kwaliteit een beslissende rol spelen.
 

Vandaag op de AS Golden race speelden we de 2e met een jong van de Hunti 45 en hadden we de eerste Nederlandse duif terwijl we in Sofia binnen 1 minuut de 3 eerste Nederlandse duiven hadden. De eerste daar kwam uit Pinky die zelf de 7e in de finale in Denemarken speelde en ik had terug gekocht.

We spelen onder de naam Simonsz-Huisman op 3 one loft races; As Golden, Sofia en Krakus. Jeanny Huisman was vorig jaar gestopt met duiven maar kan op deze manier nog mooi genieten van de duivensport. Op Golden Algarve vliegen Siebren Wierstra en ik onder de naam Simonsz-Wierstra.