woensdag 15 augustus 2018

Kop duiven

Ben momenteel even bezig met wat minder leuke dingen die helaas ook bij het leven horen en waar we op zijn tijd allemaal mee te maken krijgen. De duiven lieten ons echter niet in de steek en deden er afgelopen week een schepje bovenop zo leek het wel.


Allereerst was daar de 100 km training vanaf Beja in Algarve, Portugal waar het even wat minder warm was :) 33 graden wel te verstaan, maar de duiven hadden er weinig problemen mee. We begonnen met de 5e prijs gewonnen door Bontje 56 en ze was tevens de snelste duif van de Nederlandse inzendingen.  Zusje van Bontje vloog enkele weken geleden op een race in Griekenland ook al een 2e dus best blij mee.
  

Hunti 45, zeer lieve duif op het hok en perfect gebouwd ook nog...

 Ze komen beiden uit de Hunti 45 die ik kweekte uit Hunti Arie Dijkstra x duivin Peter Crans en de Moeder is Dapi Girl en komt uit samenkweek met Siebren Wierstra uit zijn 73 uit zn Harry x  Dapi Queen (1e asduif OLR Denemarken, gekweekt door Bakker & Zn uit Veenendaal uit docht. Valitas). 

Verder waren we in Krakus toe aan de eerste van de 4 laatste races voordat de finale op 9 september plaatsvind, tellend voor de titels als asduif etc.  Altijd weer spannend om na alle trainingen een goede start te kunnen maken en dat lukte prima. Het werd een heel zware race (1e duif 876 m/minuut) met de eerste dag er ruim 400 door van de ruim 1200 maar de volgende dag kwamen er gelukkig nog veel na, dus viel de schade achteraf mee> We begonnen hier met 2e prijs gewonnen door Raker 50.

 Was in de hand ook al een prachtig duifje en komt uit Moonraker x 822. Moonraker won zelf de harde 530km finale in Krakus in 2017 en de 822 komt van Siebren Wierstra die daar verschillende 1e prijzen won uit de lijn Hermans vd Branden x Zn Olympiade.