maandag 20 augustus 2018

Opnieuw Schele

Vriend Miel van den Branden zette het geweldige kweekkoppel Schele van de Jaarling x Kamikaze samen, waar inmiddels al zo ongelofelijk veel goeie duiven uit zijn gekomen. Dat begon al met een van de eerste jongen die in 2012 uit die koppeling kwam en die gelijk 1e asduif werd tijdens de Belgian Masters en in de finale ook nog eens de 3e speelde.

Madammeke
 Miel beheerde destijds het kweekhok gevuld met uitsluitend duiven van Jan & Rik Hermans en hemzelf. Rik was de speler en vloog ondertussen fenomenaal met duiven zoals Athena, wat een volle zus was van de Schele van de Jaarling.

Athena ging al snel op de kweek en daaruit kweekte Rik o.a. zijn 1e nat. Bourges. Was trouwens al de 2e maal dat hij op die vlucht der vluchten de 1e Nationaal pakte want daarvoor bezorgde Cowgirl hem al de vedette-status. Ook de 1e nat. Chateauroux met zijn jaarling topduivin Friendship leverde kippenvel momenten op…
 
Enfin ik had het geluk er verschillende uit de koppeling Schele x Kamikaze aan te kunnen schaffen en uit al die duiven zijn inmiddels al goede gekomen en de nakweek blijkt ook nog eens super. Miel is altijd de bescheidenheid zelve geweest (net als Jan & Rik Hermans overigens) maar had dit jaar zelf het “Madammeke” (B16-127) op de kooi.

Een fantastische duivin die, zoals nu blijkt, dit seizoen ook nog eens de titel 7e beste asduif zware halve fond van heel Belgie in de wacht sleepte. Het eerste wat je dan vraagt is natuurlijk En?... Waar komt ze uit?…. Antwoord was veelzeggend….Uit een zoon van Schele van de Jaarling x Kamikaze….Tja… “What else” zou George Clooney zeggen :)