vrijdag 11 januari 2019

Belgian Masters

De laatste One Loft Race Belgian Masters (BM) die gehouden werd dateert alweer van 2017. Het voelt als een enorm gemis dat er in de bakermat van de duivensport geen Olr wordt gehouden en
zoals het er nu uitziet gaat de Belgian Masters 2019 editie helaas (nog) niet door…


Maar er is ook positief nieuws en dat is dat er achter de schermen volop gewerkt wordt om in 2020 opnieuw een spetterend evenement te kunnen houden. Het moet allemaal goed en doordacht worden opgezet en er komt wel meer bij kijken als snel een hok bouwen en beginnen maar.

Denk aan vergunningen, contracten, nieuwbouw, mensen die aangetrokken moeten worden, website etc etc. Al met al een hele organisatie en de hoop is dat rond aankomende herfst er spijkers met koppen geslagen kunnen worden en er veel zaken geregeld zijn om volgend jaar opnieuw een Belgian Masters nieuwe stijl te kunnen houden.
 
 
 Bij concreet nieuws zal er een persconferentie worden georganiseerd waar alle ins en outs bekend gemaakt zullen worden en ook hier op de site zullen we het natuurlijk op de voet volgen, want we zijn zelf uiteraard ook zeer ge├»nteresseerd in dit fantastische gebeuren dicht bij huis. De laatste keer dat we mee deden waren er tijdens de finale maar liefst 3000 bezoekers aanwezig om de eerste duiven te zien vallen. Een uniek evenement met een zinderende finaledag….
 

Tijdens de laatste 2 edities van de Belgian Masters waar wij in 2015 en 2016 aan mee deden, lieten onze duiven ons niet in de steek. Een mooi resultaat in de semifinale, waar er in een half uur tijd maar 15 duiven door kwamen en ook in 2016, waar er op de eerste finaledag maar 32 duiven doorkwamen, waarvan wij er als enige die eerste dag  3 stuks doorkregen.... Dat smaakt naar meer natuurlijk..... Zal echter niet meevallen, want de concurrentie was en is enorm daar…. (Klik op foto voor een vergroting)